Ηλεκτρονική Έκδοση

«Το τζάκι βλάπτει σοβαρά... την υγεία και το περιβάλλον»

Είναι πλέον γεγονός ότι η μυρωδιά καμένου ξύλου απλώνεται κάθε βράδυ στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Η περίληψη του φαινομένου έχει ως εξής: Τα τζάκια ανοιχτού θαλάμου είναι ό,τι χειρότερο για την τσέπη και την υγεία όλων μας. Για το ίδιο θερμικό έργο, το τζάκι είναι κατά 40% ακριβότερο σε σχέση με τον κοινό καυστήρα πετρελαίου. Τα απλά τζάκια (όπως και οι ηλεκτρικοί λέβητες) είναι τα πιο ακριβά συστήματα. Τα ενεργειακά τζάκια, οι σόμπες και οι λέβητες πέλετ είναι σαφέστατα καλύτερες και πιο οικονομικές λύσεις.

Πηγή: http://kalyterizoi.gr/new/tzaki-vlaptei-sovaratin-ygeia-kai-perivallon Πηγή: http://kalyterizoi.gr/new/tzaki-vlaptei-sovaratin-ygeia-kai-perivallon

Αν έχετε απλό τζάκι τα πράγματα είναι απλά: Σε περίπτωση που υπάρχει εναλλακτική λύση (καυστήρας, κλιματισμός, θερμοπομποί κοκ), απλά μην το ανάψετε. Είναι προτιμότερο και σίγουρα πιο οικονομικό να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε άλλο παρά να ανάβετε το τζάκι χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Τα απλά τζάκια έχουν φτιαχτεί κυρίως για διακοσμητικούς λόγους, όχι για να αποτελέσουν βασικό σύστημα θέρμανσης. Εκτός του μεγάλου κόστους, επιβαρύνεται και η υγεία καθώς εκλύονται μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων αέριων ρύπων που κατακλύζουν όχι μόνο την ατμόσφαιρα αλλά και τον εσωτερικό χώρο.
 
Αν δεν έχετε άλλη επιλογή πέρα από το να χρησιμοποιήσετε τζάκι ανοιχτού θαλάμου, τότε προτιμήστε τον περιορισμό της χρήσης του τις ημέρες που δεν κάνει πολύ κρύο. Μπορείτε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες μας για τη χρήση τζακιού εδώ, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το κόστος του τζακιού και των λοιπών συστημάτων θέρμανσης μπορείτε να δείτε εδώ.
 
Ας δείξουμε προσοχή φέτος και ας ενημερώσουμε φίλους και γνωστούς. Η αδράνεια της Πολιτείας είναι εμφανής. Ας μην γίνει και η δική μας αδράνεια η αιτία για να ζήσουμε καταστάσεις όμοιες με την περσινή.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΜΙΣΣΩ έγραψε: (πριν 7 έτη)
''ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ''

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΦΟΡΕΣ,ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ,ΠΟΥ Η -ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ- ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ,ΑΦΟΡΑ,ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙΑ,ΜΑΓΚΑΛΙΑ,ΚΛΠ,-ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ,ΑΦΟΥ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΥΨΗ-ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ,ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ,ΓΙΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ?
EINAI ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ''ΟΔΗΓΙΕΣ'' ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ.Ο ΦΤΩΧΟΣ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΤΖΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΚΡΥΟ Η ΑΠΟ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ.ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ,ΓΙΑΤΙ Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΘΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θέρμανση
καλύτερη ζωή
WWF