Ηλεκτρονική Έκδοση

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Νέα 48ωρη απεργία διοικητικών υπαλλήλων σε ΕΚΠΑ - ΕΜΠ

Τρέμει την τρόικα ο Αρβανιτόπουλος

Τελευταία ενημέρωση:

Το περίγραμμα της επόμενης μέρας για τα πανεπιστήμια μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αναμασώντας την καραμέλα του «πλεονάζοντος προσωπικού» για να δικαιολογήσει τις άγριες περικοπές που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στην τρόικα. Ραντεβού με Πρυτάνεις, επιμένουν οι απεργοί διοικητικοί με νέα 48ωρη απεργία Δευτέρα-Τρίτη.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννη Μεσσήνη, χωρίς να γίνουν δηλώσεις εκατέρωθεν.
 
Ο Κ. Αρβανιτόπουλος ολοκληρώνει την Δευτέρα τον κύκλο των επαφών του με τους πρυτάνεις με τη συνάντηση που θα έχει στη μία το μεσημέρι με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο.
Ο Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα αρχίσει άμεσα και υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν σε αυτά 650 από τους 1165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού ενώ έκανε γνωστό ότι εντός των προσεχών ημερών το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.

Το Υπουργείο Παιδείας θα προωθήσει παράλληλα νομοθετική ρύθμιση, ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα και ισάριθμοι συνάδελφοί τους που είναι σε διαθεσιμότητα να επιστρέψουν στην εργασία τους. Κι αυτό επειδή διαπιστώθηκε ότι λόγω της μη απογραφής ενός σημαντικού αριθμού διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι εκ του νόμου τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, ο συνολικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που αφαιρούνται από το δυναμικό του ΕΚΠΑ υπερβαίνει τους πλεονάζοντες που καταργούσε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση της 13ης Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ακόμη ότι το 2013 προσελήφθησαν 454 μέλη Διδακτικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ενώ το 2014 θα προσληφθούν άλλοι 400. «Προσλήψεις νέων επιστημόνων, που εκκρεμούσαν την τελευταία πενταετία και οι οποίες αναβαθμίζουν το διδακτικό και ερευνητικό δυναμικό των ιδρυμάτων και θέτουν φραγμό στην "διαρροή επιστημονικού δυναμικού" στο εξωτερικό» υπογράμμισε.

«Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα συμβάλει στις μεταρρυθμιστικές δράσεις και τη συνολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - όπως και των υπολοίπων ιδρυμάτων - με στόχο την κατάρτιση και έγκριση του Οργανισμού τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η όποια υπο-στελέχωση βασικών λειτουργιών προκύψει, θα αντιμετωπιστεί με δια-ιδρυματική κινητικότητα από Διοικητικούς Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα» υπογράμμισε ο Αρβανιτόπουλος.

με πληροφορίες ΑΠΕ

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η adras nikos έγραψε: (πριν 7 έτη)
Λίγα "χάδια" από τα ΜΑΤ χρειάζονται για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια οι βολεμένοι. Στείλτους τώρα!!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
ΑΕΙ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Βόμβα στη διαδικασία διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ
306 εκατ. λιγότερα στην Παιδεία