Έντυπη Έκδοση

Τροχάδην στη Βάδη 921 γιατροί

Φεύγουν στο εξωτερικό με την πρώτη ευκαιρία οι Ελληνες γιατροί. Μόνο σε νοσοκομεία της Βάδης-Βιτεμβέργης της Γερμανίας, από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν να εργάζονται 921 γιατροί. Αυτό προέκυψε στο περιθώριο εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία γιατροί από το νοσοκομείο της πόλης Φρεουντενστάντ (Freudenstadt), στην περιοχή του Μέλανα Δρυμού, ήρθαν στη Θεσσαλονίκη προς αναζήτηση νοσηλευτών που επιθυμούν να εργαστούν στη Γερμανία.

Ηδη 10 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες πρόκειται να υπογράψουν εντός των ημερών προσύμφωνο συνεργασίας τους με τη μονάδα της Γερμανίας και να μεταβούν για να ξεκινήσουν εκπαίδευση και στη γερμανική γλώσσα. Αρκετοί από αυτούς δήλωσαν ότι ήταν άνεργοι επί 2 και 3 χρόνια, έχοντας καταθέσει εκατοντάδες βιογραφικά σημειώματα, όχι μόνο για εργασίες της ειδικότητάς τους αλλά και άσχετες με το αντικείμενο που σπούδασαν, ενώ κάποιοι θα μετακομίσουν οικογενειακώς με τα παιδιά τους, καθώς και ο σύζυγος ή η σύζυγος της οικογένειας ήταν άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην απόφασή τους αυτή μάλιστα κάποιοι έχουν συμπαραστάτες και τους γονείς τους, οι οποίοι βλέπουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει επαγγελματική διέξοδος για τα παιδιά τους, ενώ στη Γερμανία θα έχουν όχι μόνο εργασία, αλλά και εξέλιξη. Κάποιοι από τους νοσηλευτές που φεύγουν για τη Γερμανία δηλώνουν ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες ακόμη και για τα δικά τους παιδιά, τα οποία θα μεγαλώσουν σε μια οργανωμένη και αναπτυγμένη χώρα.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιατροί
Θεσσαλονίκη
Απασχόληση και ανεργία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας