Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Καλύτερη Ζωή» της WWF

Διαδικτυακή συζήτηση για την σπατάλη τροφίμων

Στις 19.45, με ερωτήσεις και ζωντανό σχολιασμό από τους πολίτες

Στη διαδικτυακή τηλεοπτική συζήτηση που διοργανώνεται για απόψε τις 19.45 το απόγευμα, ο Ηλίας Μαμαλάκης πιθανότατα δεν θα δίνει συνταγές. Μαζί με την Ξένια Παπασταύρου, συνιδρύτρια της του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και τον καθηγητή Κώστα Αμπελιώτη, θα μιλήσουν για την σπατάλη τροφίμων και για το πώς μπορούμε να την αποφύγουμε και να την μετατρέψουμε σε αλληλεγγύη. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και να σχολιάζουν ζωντανά κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Πηγή: http://kalyterizoi.gr/new/ekpempoyme-zontana-kai-apantame-stis-erotiseis-ton-politon-gia-ti-spatali-trofimon Πηγή: http://kalyterizoi.gr/new/ekpempoyme-zontana-kai-apantame-stis-erotiseis-ton-politon-gia-ti-spatali-trofimon

Σε ποιο στάδιο της αλυσίδας της τροφής εντοπίζεται η μεγαλύτερη σπατάλη; Στην κατανάλωση ή την παραγωγή; Ποια τρόφιμα πετάμε περισσότερο σε κάθε νοικοκυριό και με ποιους τρόπος μπορούμε να το αποφύγουμε; Πώς μπορεί η μείωση της σπατάλης τροφίμων να μεταφραστεί σε αλληλεγγύη, σεβασμό στο περιβάλλον και λιγότερα έξοδα;
 
Ερωτήματα όπως αυτά θα αποτελέσουν το επίκεντρο της αποψινής εκπομπής που διοργανώνεται από την  πρωτοβουλία Καλύτερη Ζωή του WWF Ελλάς. Καλεσμένοι είναι τρεις ειδικοί στο ζήτημα της σπατάλης τροφίμων, οι οποίοι θα απαντούν ζωντανά από το studio του Garage TV στις ερωτήσεις του κοινού. Ο Ηλίας Μαμαλάκης, διάσημος σεφ, η Ξένια Παπασταύρου, συνιδρύτρια του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και ο Κώστας Αμπελιώτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Χαρόκοπειο Πανεπιστήμιο, θα αποτελέσουν το πάνελ μιας ζωντανής εκπομπής που θα δώσει απαντήσεις στους πολίτες σε πραγματικό χρόνο. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να στείλουν οι πολίτες τις ερωτήσεις τους στο info@kalyterizoi.gr αλλά και μέσω Facebook.
 
Ο Ηλίας Μαμαλάκης μιλά για τη σπατάλη τροφίμων ανά νοικοκυριό, ενώ εστιάζει και στον τομέα της υψηλής γαστρονομίας, των εστιατορίων και των super markets. Η Ξένια Παπασταύρου φέρνει την αλληλεγγύη στο τραπέζι και δίνει την αισιόδοξη νότα με σύνθημα: "καμιά μερίδα χαμένη". Τέλος, ο Κώστας Αμπελιώτης παραθέτει τα μεγέθη της σπατάλης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και ελληνικό επίπεδο εστιάζοντας στην πρωτογενή παραγωγή, την κτηνοτροφία, τις μεταφορές και την ημερομηνία λήξης των τροφίμων.
 
Mείνετε συντονισμένοι και συναντήστε τους ομιλητές στην πλατφόρμα του Garage TV και της Καλύτερης Ζωής!  Δείτε το live απόψε στις 19:45 εδώ.
 
Γιατί σπατάλη τροφίμων;
 
Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα που εντείνει τις κοινωνικές ανισότητες και επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών. Σύμφωνα με έρευνα κοινής γνώμης της Public Issue - την πρώτη στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα - το 59% των Ελλήνων σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον 1-2 φορές τον μήνα, με τους νέους  από 18 -34 ετών να πετάνε τη μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Στον αντίποδα, οι ηλικίες άνω των 55 πετούν ελάχιστα τρόφιμα. Σε επίπεδο νοικοκυριού η σπατάλη τροφίμων ισοδυναμεί με 590 ευρώ ετησίως.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
WWF
Διατροφή και Διαιτολογία
καλύτερη ζωή
Οικονομική κρίση