Έντυπη Έκδοση

Στο Γεωργικό Οργανισμό ο έλεγχος για μεταλλαγμένα

Στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) - «Δήμητρα» ανέθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τους εργαστηριακούς ελέγχους για την ανίχνευση προσμίξεων γενετικά τροποποιημένων σπόρων σε συμβατικούς σπόρους για την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014.

Με την ανάθεση αυτή προβλέπεται ότι ο Οργανισμός θα διενεργήσει 984 εργαστηριακές αναλύσεις σε συμβατικούς σπόρους, με σκοπό την ανεύρεση πιθανών προσμίξεων από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Επιπλέον, για τον έγκαιρο έλεγχο του αυξημένου αριθμού δειγμάτων έχει ανατεθεί, κατόπιν σχετικής προκήρυξης, η διενέργεια 572 αναλύσεων σε εξωτερικό εργαστήριο. Επομένως, την καλλιεργητική περίοδο 2013-2014 αναμένεται να διενεργηθούν συνολικά 1.556 εργαστηριακές αναλύσεις. Σημειώνεται ότι, σε σχέση με την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο, οι έλεγχοι τριπλασιάζονται (549 το 2013).

Οι εργαστηριακές αναλύσεις θα αφορούν σπόρους τεύτλων, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης, σόγιας, βαμβακιού και τομάτας για μεταποίηση. Οι αναλύσεις θα περιλαμβάνουν: ποιοτική ανίχνευση, ποσοτικό προσδιορισμό, ταυτοποίηση και ανάλυση για παρουσία επιμόλυνσης.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων