Έντυπη Έκδοση

Στους δρόμους το Κίνημα Δεν Πληρώνω διόδια

Οι αυξήσεις-φωτιά, που φτάνουν μέχρι και το 60% στις τιμές των διοδίων, που συνδυάζονται με την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, έχουν διεγείρει τα αντανακλαστικά των κινημάτων κατά των διοδίων, τα οποία το προσεχές διάστημα σχεδιάζουν να κλιμακώσουν τη δράση τους.

Διόδια Αφιδνών: διαμαρτυρία από το Κίνημα Δεν Πληρώνω Διόδια Αφιδνών: διαμαρτυρία από το Κίνημα Δεν Πληρώνω «Το κίνημά μας έχει επαληθευθεί σε όλες τις προβλέψεις που έχει κάνει για το κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα. Είχαμε πει ότι δεν θα σταματήσουν, αν δεν βάλουν διόδια και στις πόρτες των σπιτιών μας», λέει ο Κ. Παπαδόπουλος, επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Και προσθέτει: «Με τις νέες, ακόμη πιο σκανδαλώδεις συμβάσεις παραχώρησης, που αναμένεται να υπογραφούν από το πολιτικό τους προσωπικό, οι μεγαλοεργολάβοι χρίζονται ως οι απόλυτοι εξουσιαστές πάνω στο δικαίωμα των πολιτών στη μετακίνηση. Η τοποθέτηση νέων πανάκριβων διοδίων εντός του αστικού ιστού, καθώς και οι τεράστιες αυξήσεις στα ήδη υπάρχοντα, εκτός από τον περαιτέρω πλουτισμό των αδηφάγων μεγαλοεργολάβων, στοχεύουν και στον κοινωνικό αποκλεισμό, την εσωστρέφεια και τη στέρηση του αισθήματος της ελευθερίας».

Ηδη πριν από δύο εβδομάδες το Κίνημα άνοιξε τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών κι όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, η κάμψη, όσον αφορά τη συμμετοχή του κόσμου που παρατηρήθηκε, ξεπεράστηκε λόγω των αλλαγών και των υπέρογκων αυξήσεων που προωθούνται: «Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις επόμενες κινητοποιήσεις που θα διοργανώσουμε, καθώς μπορεί το Κίνημα να είναι η αιχμή του δόρατος, αλλά το δόρυ είναι ο ίδιος ο λαός».

Σε κινηματική εγρήγορση βρίσκονται και τα ΑΛΑΝΥΑ-αδέσμευτοι μαχητές των δρόμων, οι οποίοι προετοιμάζουν να σηκώσουν την μπάρα των διοδίων, με σειρά κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από τις Αφίδνες, σε συνεργασία με τους κατοίκους της βορειοανατολικής Αττικής: «Εχουμε πλήρη αντίληψη ότι από το νόμο Βορίδη και μετά, η ελεύθερη διέλευση από και προς τα διόδια διώκεται ποινικά. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν μας κάμπτει. Αντίθετα, το πρώτο ζητούμενο είναι η δράση. Οσο είμαστε άπραγοι τόσο γεμίζει η χώρα απ' άκρο σ' άκρο με νέους σταθμούς διοδίων και αδειάζουν ακόμη περισσότερο οι τσέπες των πολιτών, προς όφελος των μεγαλοεργολάβων», εξηγεί το μέλος του κινήματος Τ. Καραγιώργος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Κινήματα/Ομάδες/Δράσεις
Διόδια