Ηλεκτρονική Έκδοση

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Απεργία στα νοσοκομεία

Για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Πανιατρική- πανυγειονομική απεργία και συλλαλητήριο έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Όλες οι οργανώσεις του χώρου της Υγείας, με ανακοινώσεις τους καλούν σε συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 6 Φλεβάρη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Π.Φ.Υ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓ), Δημήτρης Βαρνάβας: "Αύριο Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη χώρα μας, όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία κατέρχονται σε 24ωρη απεργία και διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11πμ στο υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Στην απεργία συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, η Οδοντιατρική Ομοσπονδία, οι Ομοσπονδίες γιατρών και εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι Ομοσπονδίες γιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ. Αίτημα όλων υγειονομικών είναι να μην ψηφιστεί αυτό το τερατώδες νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για τη δημιουργία πλήρους, καθολικού, δωρεάν συστήματος υγείας, το οποίο θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που ζουν στη χώρα, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, οικονομική κατάσταση και τόπο διαμονής.

Μετά τη λήξη της πορείας θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ από κοινού με τους Προέδρους των Ενώσεων Γιατρών όλης της χώρας, προκειμένου να διαμορφώσει τη θέση της Ομοσπονδίας στα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περίθαλψη και τους λειτουργούς της υγείας".

 

Και το υγειονομικό προσωπικό συμμετέχει στην απεργία, με απόφαση της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Η απόφαση συμμετοχής της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι:

"Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική πανυγειονομική απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Διεκδικούμε:

• Άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης

• Κάλυψη των εισοδηματικών απωλειών

• Πλήρης χρηματοδότηση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας από τον προϋπολογισμό

• Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση των χαρατσιών

• Παραγραφή οφειλών των πολιτών στο σύστημα υγείας από παροχή υπηρεσιών που διαβιβάζονται στις εφορίες

• Να μην καταργηθεί κανένα Νοσοκομείο κανένα Κέντρο Υγείας, κανένα πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ, κανένα τμήμα, καμία κλινική καμία οργανική θέση

• Την άμεση πρόσληψη μόνιμου Υγειονομικού προσωπικού με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση που να καλύπτει τις ανάγκες

• Να αυξηθεί το κονδύλι των πρόσθετων αμοιβών του έτους 2014 που είναι πετσοκομμένο κατά 11 εκατ. Ευρώ σε σχέση με το έτος 2013 και πληρωμή των οφειλομένων

• Απόσυρση του Σχεδίου Π.Δ. Αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Συμμετέχουμε μαζικά – δυναμικά στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 11:00π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας".

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας