Ηλεκτρονική Έκδοση

56 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστομο

Καταδίκη του Κώστα Σαραντόπουλου

Για δεδουλευμένα εργαζομένων στην Απογευματινή

Δικαστική “καμπάνα” για τον εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή», Κώστα Σαραντόπουλο, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Απογευματινή Οκτώβριος 2010 - κινητοποίηση εργαζομένων στην εφημερίδα Απογευματινή Οκτώβριος 2010 - κινητοποίηση εργαζομένων στην εφημερίδα Ο τελευταίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 56 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικό πρόστιμο 29.000 ευρώ, για τη μη καταβολή δεδουλεύμενων από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 μετά από μήνυση πάνω από 50 δημοσιογράφων που εργάζονταν στην εφημερίδα “Απογευματινή”.

Απαλλάχτηκαν των κατηγοριών ο γιος του εκδότη, Γιώργος Σαραντόπουλος, ο οικονομικός διευθυντής της εφημερίδας, Άρης Κιπεντζόγλου και ο νομικός σύμβουλος, Σπύρος Μαύρος, με το σκεπτικό ότι δεν ήταν εκτελεστικά μέλη του δ.σ των "Εκδόσεων Απογευματινή Υπέρ των δύο που απαλλάχτηκαν, κετέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο πρώην διευθυντής της "Απογευματινής", Τίτος Αθανασιάδης.

Ανέφερε ότι οι δύο είχαν τυπικό ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο και πως και εκείνοι ήταν εργαζόμενοι στην εφημερίδα οι οποίοι αμείβονταν με μισθό, ωστόσο, όπως ανέφερε δεν γνωρίζει εάν σε εκείνους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους.  Όπως τόνισε ο κ. Αθανασιάδης: “Στην Απογευματινή υπήρχε ενός ανδρός αρχή.

Δεν ξέρω εάν το διοικητικό συμβούλιο κλήθηκε να λάβει κρίσιμες αποφάσεις. Θα σας πω ένα παράδειγμα κάποια στιγμή ο Κώστας Σαραντόπουλος αποφάσισε να αυξήσει την τιμή της εφημερίδας από το 1 ευρώ στο 1, 30 ευρώ.

Ήταν μία απόφαση την οποία έλαβε μόνος του παρότι διαφωνούσαμε. Και εκείνη την εποχή ήμασταν η πρώτη εφημερίδα που αύξησε την τιμή της. Ο μοναδικός χρηματοδότης της εφημερίδας από μία περίοδο και μετά ήταν ο Κώστας Σαραντόπουλος”.

Eκ των τριών αιτήσεων πτώχευσης της εταιρίας “Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ” οι δύο έχουν απορριφθεί και η τρίτη αποσύρθηκε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)