Ηλεκτρονική Έκδοση

Προσωρινό άσυλο στους μετανάστες που διασώθηκαν στη Σάμο

Τη χορήγηση ασύλου σε όσους μετανάστες διασώθηκαν από την πρόσφατη τραγωδία στη Σάμο, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στους 34 διασωθέντες του ναυαγίου θα δοθεί εξάμηνη αναστολή απέλασης, με προοπτική ανανέωσης, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Στο μεταξύ διερεύνηση σε βάθος των αιτίων της τραγωδίας ζητά από τις ελληνικές Αρχές, η εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης για «τις ζωές που χάνονται στη Μεσόγειο» Ολλανδέζα βουλευτής των Σοσιαλιστών, Ταϊνέκε Στρικ.

Επικαλούμενη στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας, υπογραμμίζει ότι από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι σήμερα έχουν πνιγεί στα νερά της Μεσογείου 188 ενήλικες και παιδιά και τονίζει ότι οι επαναλαμβανόμενες τραγωδίες μπορεί να σταματήσουν μόνο με συντονισμένη ευρωπαϊκή δράση, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα ασφαλές πέρασμα για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες.
 
Ωστόσο η ΕΕ, την προεδρία της οποίας ασκεί η Ελλάδα, έχει ταχθεί υπέρ αυστηρότερων μέτρων αποκλεισμού των μεταναστών μέσω μεταξύ άλλων της ενίσχυσης της Frontex με αποτέλεσμα οι τραγωδίες στο Αιγαίο αλλά και στη Μεσόγειο γενικά να μην έχουν τελειωμό.
 
Newsroom Enet
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτικά ατυχήματα/Ναυάγια
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Μετανάστες και πρόσφυγες