Ηλεκτρονική Έκδοση

Ελεύθεροι οι δέκα της Ιερισσού

Για τα επεισόδια στο Λάκκο Καρατζά

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι 10 από τους 29 της υπόθεσης Λάκκος Καρατζά, στην οποία κάτοικοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η υπόθεση αφορά διώξεις κατοίκων της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στο κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Και οι δέκα, προηγουμένως απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και της εισαγγελέως στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου. για την δεύτερη μεγάλη δικαστική υπόθεση, μετά από τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές.

Στους εννέα, από τους δέκα κατηγορούμενους, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Στους τρεις  από τους δέκα  επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα μια φορά τον μήνα, σε άλλους τρεις επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, την απαγόρευση να πλησιάσουν στις Σκουριές σε απόσταση 4 χιλιομέτρων και μεταλλωρύχους σε απόσταση 10 μέτρων, σε δύο απαγόρευση εξόδου από την χώρα- παρουσία στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση να πλησιάσουν στις Σκουριές σε απόσταση 10 χλμ, σε έναν απαγόρευση εξόδου από την χώρα και σε έναν  δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά περιστατικά που τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του μηνός Μαΐου έως και την 25.8.2013 στην περιοχή Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Στα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται περιλαμβάνεται ο τραυματισμός τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή Λάκκος Καρατζά κατά τη διάρκεια επεισοδίων, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ιδιωτικής περιουσίας κ.α.και κυρίως για ίδρυση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με δομή, ιεραρχία και διαρκή δράση. Αφορμή για τον σχηματισμό της εν λόγω δικογραφίας υπήρξε μια μαζικότατη διαμαρτυρία στην περιοχή Λάκκος Καρατζά στις 8 Μάη του 2013 από κατοίκους που αντιδρούσαν στις παράνομες εργασίες της Ελληνικός Χρυσός γύρω από το ομώνυμο ρέμα (Καρατζά).

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σκουριές
Δικαστικό ρεπορτάζ