Έντυπη Έκδοση

Πιάστηκε παπάς για απόπειρα μαστροπείας κατά 15χρονης

Τη γνώρισε στο Διαδίκτυο και, υποδυόμενος τον συνομήλικό της, της ζήτησε να γνωριστούν από κοντά. Οταν αυτό συνέβη, ο 56χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας από την Ξάνθη πρότεινε στη 15χρονη να εκπορνευτεί σε αγνώστους έναντι 1.500 ευρώ.

Ο ιερέας συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα μαστροπείας και απόπειρα αρπαγής της ανήλικης, αφού προσπάθησε με απειλές να βάλει την ανήλικη με τη βία στο κλειστό φορτηγάκι του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο παπάς -διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών- ήρθε σε επαφή με τη 15χρονη μέσα από το Διαδίκτυο, τον Δεκέμβριο του 2008, όπου ο 56χρονος παρουσιάστηκε στην ανήλικη ως συνομήλικός της. Συνέχισαν να επικοινωνούν από το πρόγραμμα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων MSN.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, ο 56χρονος προσπαθούσε να πείσει την ανήλικη να συναντηθούν και τελικά τα κατάφερε. Μετά ένα μήνα κανόνισαν να συναντηθούν σε καφετέρια στο Κολωνάκι, όπου η ανήλικη πήγε μαζί με έναν 18χρονο φίλο της προκειμένου να την προσέχει. Ο 18χρονος κρύφτηκε σε κοντινή απόσταση.

Η 15χρονη, που διαπίστωσε ότι είχε να κάνει με έναν 56χρονο και όχι με έναν συνομήλικό της, δεν αποχώρησε, αλλά κάθισε να πιει καφέ μαζί του για να μην τον προσβάλει. Οταν όμως εκείνος της πρότεινε να εκπορνευτεί σε αγνώστους έναντι χρημάτων, εξοργίστηκε και προσπάθησε να αποχωρήσει. Ο 56χρονος την άρπαξε και με απειλές άρχισε να την τραβά με σκοπό να τη βάλει στο κλειστό τζιπ φορτηγάκι του.

Ο φίλος της ανήλικης επενέβη, απώθησε τον 56χρονο και στη συνέχεια τον καταδίωξε χτυπώντας το αυτοκίνητό του.

Ο πατέρας της 15χρονης κατήγγειλε στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής όσα έζησε η κόρη του. Οι αστυνομικοί ζήτησαν και πήραν την εισαγγελική διάταξη άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών και για πέντε μήνες ανέλυαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά ίχνη και τις τηλεφωνικές κλήσεις από τις οποίες προέκυψαν με απόλυτη ακρίβεια η γεωγραφική θέση του δράστη και τα πλήρη στοιχεία του.

Σε μια από τις λειτουργίες του 56χρονου σε Ιερό Ναό της Σαλαμίνας πήραν μαζί και τον 18χρονο φίλο της κοπέλας, ο οποίος τον αναγνώρισε. Ετσι ο 56χρονος συνελήφθη. Αύριο θα απολογηθεί στον ανακριτή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Αστυνομικό ρεπορτάζ