Έντυπη Έκδοση

ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

Ενοχοι για δεύτερη φορά οι χρυσαυγίτες

Επαναληπτική καταδίκη από τη Δικαιοσύνη για τη βίαιη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον μετανάστριας, στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά τη χθεσινή εκδίκαση της έφεσης, καταδίκασε τους δύο κατηγορουμένους διατηρώντας την ποινή της 12μηνης φυλάκισης, με τριετή αναστολή, που επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε πρώτο βαθμό.

Ενοχος για «απόπειρα παράνομη βίας» κρίθηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, που αναφέρθηκε ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης βουλευτή Θεσσαλονίκης της Χ.Α., ενώ η συγκατηγορουμένη του κρίθηκε ένοχη για «ηθική αυτουργία» στο παραπάνω αδίκημα. Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν και δικάστηκαν διά πληρεξούσιων δικηγόρων-μελών της Χρυσής Αυγής, αρνούμενοι τις κατηγορίες. Η παθούσα και άλλοι μάρτυρες κατέθεσαν πώς οι ίδιοι βίωσαν την επίθεση των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 15 Νοεμβρίου 2012 πέντε άτομα, που φορούσαν διακριτικά της Χ.Α., απρόκλητα εμφανίστηκαν στη Νέα Ραιδεστό. Ακολούθησαν μια μετανάστρια από την Αλβανία, μητέρα δύο παιδιών, και την απείλησαν ότι θα της κάψουν το σπίτι αν δεν το εγκαταλείψει σ' ένα μήνα. Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό, χωρίς δισταγμό, και ξεκίνησε δικαστική έρευνα. Ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια, με το γνωστό αποτέλεσμα.

Από την αρχή, επιτροπές κατοίκων της περιοχής και άλλες συλλογικότητες, με ανακοινώσεις τους και άλλες εκδηλώσεις συμπαράστασης, στήριξαν την παθούσα, τονίζοντας ότι η ίδια και τα μέλη της οικογένειάς της «ζουν νόμιμα και μόνιμα σ' αυτό το σπίτι, πάνω από 10 χρόνια, προσφέροντας στην κοινωνία και στην τοπική οικονομία». Καταδίκασαν δημόσια τη βία και τις απειλές των μελών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι αντιστάθηκαν «σε αυτούς που χαιρετούν ναζιστικά, που οι ομοϊδεάτες τους έκαψαν 149 παιδιά και γυναίκες στο γειτονικό μας Χορτιάτη το 1944».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Χρυσή Αυγή
Δικαστικό ρεπορτάζ
Οργανώσεις/Επιθέσεις/Συμμορίες
Θεσσαλονίκη