Ηλεκτρονική Έκδοση

Δύο προτάσεις για τις άγονες γραμμές του βορειοανατολικού Αιγαίου

Δύο προτάσεις προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου για περίπου ένα μήνα, πριν το υπουργείο προχωρήσει σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, υιοθέτησε στη σημερινή του συνεδρίαση το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) αφότου κηρύχθηκαν έκπτωτες από δύο άγονες γραμμές η NEL LINES ΚΑΙ SEA LINK FERRIES.

Η πρώτη πρόταση είναι δύο δρομολόγια την εβδομάδα από Πειραιά για Ικαρία-Σάμο-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο-Καβάλα, με επιδότηση και η δεύτερη από Πειραιά για Μυτιλήνη να προεκτείνεται δύο φορές την εβδομάδα για Λήμνο-Καβάλα με προσέγγιση δωρεάν στα Ψαρά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προτάσεις αυτές σύμφωνα με τη διαδικασία αφού ανακοινωθούν, όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα κληθούν να καταθέσουν τη Δευτέρα τις προτάσεις τους και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου θα προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση.

Στο σημερινό συμβούλιο η ακτοπλοϊκή εταιρεία HELLENIC SEAWAYS υπέβαλε στο Συμβούλιο πρόταση, σύμφωνα με την οποία διαθέτει πλοίο πρώτης κατηγορίας και συγκεκριμένα το «Νήσος Μύκονος» που μπορεί να εξυπηρετήσει τη σύνδεση της γραμμής Ικαρίας-Σάμου-Λήμνου-Καβάλας και σύνδεσης με τον Πειραιά δύο φορές την εβδομάδα, ενώ εξετάζεται και για τρεις φορές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Υπουργείο Ναυτιλίας
Για το ίδιο θέμα
Αποβίβαση ΝΕΛ από τις άγονες Βορ. Αιγαίου
Έκπτωτη η NEL, αναταραχή στις νησιωτικές κοινωνίες