Ηλεκτρονική Έκδοση

Παραιτήθηκε από τη ΝΕΡΙΤ (και) ο Χωμενίδης

Βροχή οι παραιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, μετά τις άκομψες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη μετάδοση της ομιλίας του Τσίπρα το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Μετά την παραίτηση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρης και του αναπληρωτή Ροδόλφου Μορώνη, εξέλιξη που θεωρείται ως συνέπεια των άνωθεν παρεμβάσεων, σειρά είχε σήμερα ο Χρήστος Χωμενίδης.

Το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ υπέβαλε την παραίτησή του, με επιστολή προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου, καθηγητή Θεόδωρο Φορτσάκη, και καταγγέλλει ευθεία κυβερνητική παρέμβαση.

Επίσης αναγνωρίζει ότι η προσπάθεια για μια ακηδεμόνευτη δήμοσια Ραδιοτηλεόραση, που, όπως λέει, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση, επί της ουσίας ακυρώνεται.

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής:

«Μετά τα πρόσφατα γεγονότα, αναγκάζομαι να υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου. Δεν πρόκειται για το εάν η ομιλία ή και η συνέντευξη τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έπρεπε να μεταδοθούν απευθείας από την ΝΕΡΙΤ.

Πρόκειται για την ευθεία κυβερνητική παρέμβαση, η οποία αμφισβήτησε στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ τη δυνατότητά του να επιλαμβάνεται ζητημάτων, που ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην αρμοδιότητα μιας Δημόσιας -και ανεξάρτητης από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα- Ραδιοτηλεόρασης. Και οδήγησε στην παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, προσπαθούμε υπό την προεδρία σας, αντιμετωπίζοντας τις πιο πιθανές και απίθανες δυσκολίες, να θέσουμε τις βάσεις για να οικοδομηθεί μια νέου τύπου Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η οποία δεν θα κηδεμονεύεται, δεν θα ποδηγετείται, δεν θα χρησιμοποιείται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Ούτε και θα μοιράζεται σε σφαίρες επιρροής ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις ανάλογα με τη δύναμη της καθεμιάς.

Γι αυτή μας την προσπάθεια τα πρόσφατα γεγονότα αποτέλεσαν βαρύ πλήγμα. Εάν τα δεχθούμε ως τετελεσμένα, το μέχρι σήμερα έργο μας επί της ουσίας ακυρώνεται. Εάν δεχθούμε ότι κρίσιμες –ή και μη κρίσιμες- αποφάσεις λαμβάνονται και κάπου αλλού και από κάποιους άλλους, υπομονομεύουμε εκόντες-άκοντες το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης». Λυπάμαι πολύ».

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Για το ίδιο θέμα
Κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η λογοκρισία «κατάπιε» τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ