Έντυπη Έκδοση

10 γαργαλιστικές αλήθειες υγείας για τον οργασμό

Η Lady Gaga δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει πως η επιδερμίδα της παραμένει νεανική και σφριγηλή χάρη στους οργασμούς που της χαρίζει ο σύντροφός της.

Πλέον τα λεγόμενά της επιβεβαιώνονται και από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, αφού ειδικοί στη Μεγάλη Βρετανία υποστηρίζουν πως η σεξουαλική κορύφωση βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης, ανακουφίζει από τον πόνο και ελαττώνει τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του μαστού σε γυναίκες και άνδρες κατά 25%.

Διαβάστε δέκα σπαρταριστές αλήθειες γύρω από τον οργασμό, που ίσως δεν γνωρίζετε...

1. Ο μέσος οργασμός διαρκεί 20 δευτερόλεπτα ενώ ο χρόνος και η διάρκεια μπορεί να αυξηθεί αν οι γυναίκες κάνουν τις γνωστές ασκήσεις Κέγκελ.

2. Ερευνα των πανεπιστημίων Central Lancashire και Leeds έδειξαν ότι το 60% των γυναικών προσποιούνται με αξιώσεις... Οσκαρ στον οργασμό παρά το γεγονός ότι το 59% των ανδρών μπορούν να τις «συλλάβουν» επ' αυτοφώρω.

3. Οι γυναίκες που έχουν μόνιμο σύντροφο έχουν περισσότερους οργασμούς, σε αντίθεση με εκείνες που αρέσκονται σε εφήμερα φλερτ.

4. Υπολογίζεται ότι ένα ποσοστό 10-15% των γυναικών στον πλανήτη είναι όντως ανοργασμικό, με τη μη ολοκλήρωση να έχει να κάνει με φυσιολογικά αίτια κι όχι ψυχολογικά.

5. Σύμφωνα με έρευνα του American Journal of Medicine, οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας δηλώνουν περισσότερο ευχαριστημένες στη σεξουαλική τους ζωή σε σχέση με νεότερες.

Οπως επισημαίνει η υπεύθυνη της έρευνας, Susan Ε. Trompeter, Μ.D., οι γυναίκες που ωριμάζουν, εξοικειώνονται με το σώμα και τα σεξουαλικά τους θέλω.

6. Ελιξήριο ζωής. Η ίδια έρευνα τεκμηρίωσε για πρώτη φορά το συσχετισμό περισσότερων οργασμών με τη μακροζωία.

7. Ο οργασμός μπορεί να κάνει μια γυναίκα πιο δημιουργική.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι οργασμοί μπορούν να κάνουν τις γυναίκες πιο σίγουρες, παραγωγικές και δημιουργικές.

8. Τα αντισυλληπτικά χάπια καταστρέφουν τη λίμπιντο.

9. Οι καρδιακοί παλμοί μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια του οργασμού είναι πραγματικά η προσπάθεια της μήτρας της να συγκεντρώσει το σπέρμα.

10. Πιείτε νερό, βοηθά πολύ στον οργασμό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Υγεία & Διατροφή