Ηλεκτρονική Έκδοση

Στην Αθήνα η Αμάλ Αλαμουντίν για τα Γλυπτά

Η σύζυγος του Κλούνεϊ θα συναντήσει Σαμαρά και Τασούλα

Τελευταία ενημέρωση:

Για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα καταφθάνει στην Αθήνα σήμερα η δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, συνοδευόμενη από τον εργοδότη της Τζέφρι Ρόμπερτσον, η οποία θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα, όπως ανακοίνωσε και το δικηγορικό γραφείο «Doughty Street Chambers».

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την Αλαμουντίν να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» προσέθεσε το «Doughty Street Chambers». Αλαμουντίν και Ρόμπερτσον θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα έως τις 16 Οκτωβρίου.
 
Υπέρμαχος της επιστροφής των Γλυπτών στην Ελλάδα είχε δηλώσει, τον περασμένο Μάρτιο, και ο Τζορτζ Κλούνεϊ καθώς προωθούσε την ταινία του «Μνημείων Άνδρες»
 
Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου και στόχος τους είναι να συμβουλέψουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών. 
 
Η 36χρονη δικηγόρος γνωρίζει αρκετά για την υπόθεση των Γλυπτών. Ήταν μία από τους έξι δικηγόρους που συνέτεξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών το 2011.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μάρμαρα του Παρθενώνα
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Συνάντηση Σαμαρά - Αλαμουντίν την Τετάρτη