Ηλεκτρονική Έκδοση

Αποφασισμένη η πρυτανεία του ΕΚΠΑ για το face control

Καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της

Την πρόθεση των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ να εφαρμόσουν ένα σύστημα ελέγχου εισόδου στους πανεπιστημιακούς χώρους επαναβεβαίωσε σήμερα ο αντιπρύτανης του Ιδρύματος Κώστας Μπουραζέλης. Η νέα πρυτανική αρχή στρέφεται ανοιχτά κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τους τρεις βουλευτές του που εισήλθαν το πρωί μαζί με φοιτητές, στην πρυτανεία, χωρίς άδεια.

Μετά από συνάντησή του αντιπρύτανη με αντιπροσωπεία διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών, παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπουραζέλης είπε πως «αυτό που έχουμε ζήσει επί χρόνια, να είναι ένα είδος ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι, είναι κάτι το οποίο αποτελεί διεθνή πρωτοτυπία και μας έχει οδηγήσει σε γνωστά αδιέξοδα».

Από τον Σύλλογο των διοικητικών υπαλλήλων, μετά την σημερινή διαδήλωση στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, η Μαρλέν Λογοθέτη δήλωσε πως τους ζητήθηκε από τον αντιπρύτανη να φύγουν από τον χώρο.

Το ΕΚΠΑ στρέφεται ανοιχτά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αναφέρει ότι τρεις βουλευτές του εισήλθαν το πρωί στην πρυτανεία χωρίς άδεια «διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο».

Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι οι βουλευτές Απόστολος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου «απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων». Συμπληρώνεται πάντως πως αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο.

Σύμφωνα με την πρυτανεία, φοιτητές και εργαζόμενοι που «φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο» και εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές πραγματοποιούν χωρίς σχετική άδεια συνάντηση - συνέλευση σε αίθουσα του κτηρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων. 
 
«Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές κατακρίνουν έντονα την πρακτική που ακολουθήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο κεντρικό κτήριο του ΕΚΠΑ, στο οποίο -κατ' εντολήν του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη- απαγορεύτηκε η είσοδος, προκειμένου να αποτραπούν φοιτητικές κινητοποιήσεις, ενώ κατήγγειλαν πως όλες οι πύλες του συγκροτήματος παρέμεναν για πέντε ημέρες κλειδωμένες και πως επιτρεπόταν η είσοδος και η έξοδος μόνο στους υπαλλήλους που εργάζονται εκεί και μόνο κατά τις ώρες έναρξης και λήξης του ωραρίου τους. 
 
newsroom enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κινητοποιήσεις
ΑΕΙ
Για το ίδιο θέμα
Στάση εργασίας και συγκέντρωση από τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ