Ηλεκτρονική Έκδοση

ΕΡΤ: Μεγάλο συλλαλητήριο για τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ

Απομονωμένοι οι εμπνευστές του «μαύρου»

Τελευταία ενημέρωση:

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμμετοχής και στήριξης του συλλαλητηρίου πoυ γίνεται σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο, με αφορμή τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ. Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις των εργαζόμενων της ελεύθερης - αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, που συμμετείχαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Δυναμικό παρόν δίνουν οι αλληλέγγυοι που "άπλωσαν" την προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου σε γειτονιές και χώρους εργασίας.

To Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

"Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013: Ξημερώματα, ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ, έξι μήνες μετά το «μαύρο», εισβάλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ καταδιώκοντας τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και συλλαμβάνοντας συνδικαλιστές. Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014: Η πινακίδα «ΝΕΡΙΤ» στην κορυφή του Ραδιομεγάρου δεν μπορεί με τίποτα να καλύψει το τεράστιο κενό πραγματικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, που εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί το «μαύρο», επαναλαμβάνει αταλάντευτα την απαίτησή του για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση. Στηρίζει τον αγώνα των εργαζoμένων της, για αντικειμενική και ελεύθερη ενημέρωση στην Αθήνα (ertopen), στην ΕΡΤ3 και σε όλους τους Περιφερειακούς σταθμούς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Και καλεί όλους τους συναδέλφους με τη φυσική τους παρουσία και με την επαγγελματική ευσυνειδησία τους να δυναμώσουν το συλλαλητήριο που οργανώνεται, ένα χρόνο μετά την εισβολή των ΜΑΤ, αύριο Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ., έξω από το Ραδιομέγαρο. Ο αγώνας για επαναλειτουργία της ΕΡΤ τώρα είναι αγώνας για την ενημέρωση, αγώνας για όλο το δημοσιογραφικό κλάδο".

 

 
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ταδιοφωνίας δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους της ΕΡΤ
 
"7 Νοεμβρίου 2013 - 7 Νοεμβρίου 2014. Ένας χρόνος μαύρο φόντο.Ένας χρόνος μαύρο στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων.
 
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕΡ δεν ξεχνά τη μέρα που η συγκυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο και στη θέση της ενημέρωσης και της πολιτιστικής προβολής της χώρας μας τοποθέτησε τη μαύρη μνημονιακή προπαγάνδα της με διάφορα μορφώματα.
 
Η ΕΤΕΡ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στος εργαζόμενους της ΕΡΤ και απαίτησε, μαζί με χιλιάδες λαού έξω από το ραδιομέγαρο, να φύγει το μαύρο από τις οθόνες μας και από τους ραδιοδέκτες μας.
 
Η ΕΡΤ είναι συνεχώς εδώ. Μέσα από το ertopen.com, διαδικτυακά και μαζί με τους περιφερειακούς σταθμούς από τα FM-ΜΕΣΑΙΑ σε όλη την Ελλάδα και τα ΒΡΑΧΕΑ σε όλο τον κόσμο, ραδιοτηλεοπτικά την ΕΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της μνημονιακής κυβέρνησης και των ραδιοτηλεοπτικών μορφωμάτων της (ΔΤ-ΝΕΡΙΤ).
 
Η μάχη των εργαζομένων της ΕΡΤ για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελεύθερη και αδέσμευτη ενημέρωση, για εργασία συνεχίζεται.Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζομένους της ΕΡΤ - ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχοντας στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.
 
Τέρμα στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων!
Κάτω τα χέρια από δουλειές, μισθούς, εργατικά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος!!".
 
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
 
"Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εισβολή, μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι της νύχτας, των ΜΑΤ της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΑ-ΠΑΣΟΚ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βυθίζοντάς την για δεύτερη φορά στο μαύρο. Πόσο τραγικά επίκαιρο είναι το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73!», αφού το πραξικόπημα της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στην ΕΡΤ επιβεβαιώνει την ορθότητα του συνθήματος που έχει σφραγίσει την Ελλάδα των Μνημονίων, λίγες ημέρες πριν την 41η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
 
Σε μια χώρα που διοικείται με προεδρικά διατάγματα, φύλλα πορείας σε επιστρατευμένους εργαζόμενους και ΜΑΤ είναι απαραίτητη η ύπαρξη μιας σύγχρονης ΥΕΝΕΔ, ως φερέφωνου του πιο αντιδημοκρατικού καθεστώτος που έχει υπάρξει μετά τη χούντα. Τα έως τώρα δείγματα γραφής της καθεστωτικής ΝΕΡΙΤ αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ήθελε πάσει θυσία να συμπληρώσει το παζλ της ομοφωνίας» των μέσων εξαπάτησης του λαού, με τον μανδύα μιας δήθεν δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η οποία ωστόσο λειτουργεί ως ο πιο πιστός υπηρέτης των πολιτικών των ΕΕΔΝΤ, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
 
Οι χιλιάδες απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι δεκάδες αγωνιστές ανά την Ελλάδα που κρατούν ζωντανή την ιδέα της ελεύθερης και ανεξάρτητης από κράτος, κυβέρνηση και εργοδοσία, ενημέρωσης, λειτουργώντας την ertopen, την κατειλημμένη ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς, συνεχίζουν να αντιστέκονται.
 
Πότε όμως θα κάνει ξαστεριά; Μα φυσικά, όταν πάρουμε το «ντουφέκι» μας! Όχι, φυσικά, αυτό που μοιάζει με τα κουμπούρια των φασιστών, των μπράβων και των πληρωμένων δολοφόνων του παρακράτους. Αλλά εκείνο που θα ρίχνει τις «σφαίρες» των μαζικών, αποφασιστικών και άγριων αγώνων διαρκείας, για την ανατροπή των κατά συρροή βιαστών της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Αλλά και τις «ρουκέτες» των ιδεών της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της απαλλαγής από τους κάθε λογής δυνάστες της ζωής μας, την συγκυβέρνηση, αλλά και κάθε διαχειριστή της πολιτικής των μνημονίων, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους ταγούς τους.
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ, στον αγώνα για ελεύθερη ενημέρωση, ενάντια στις απολύσεις, για το Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία της εποχής μας. Ο αγώνας τους δεν μπορεί να «ενσωματωθεί» σε διαχειριστικές προτάσεις όπως π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ, που από τώρα επικαλείται το «κόστος λειτουργίας» για να περικόψει τους περιφερειακούς σταθμούς, ή μεθοδεύει πρακτικές «διορισμού» διοικήσεων και θέσπισης «οργανογραμμάτων» μακριά από τις ανάγκες των εργαζόμενων.
 
Τώρα είναι η ώρα για ολόκληρο το εργατικό και λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά να αντεπιτεθεί ενωτικά και αποφασιστικά, για την ανατροπή της κανιβαλικής και υπεραντιδραστικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει αντιλαϊκή πολιτική. Καμιά αναμονή κοινοβουλευτικών «λύσεων», η μόνη ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες του κόσμου της δουλειάς.
 Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, 6μμ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ".
 
 
 
Σ.Ε.Δ.Α.Π.: «Στηρίζουμε τον αγώνα των 17 μηνών και απαιτούμε να ξανανοίξει τώρα η ΕΡΤ»


Δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ είναι ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής (Σ.Ε.Δ.Α.Π.).

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα τους: «Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχώρησε στον «ξαφνικό θάνατο» δημόσιων οργανισμών και το άμεσο πέταμα στο δρόμο χιλιάδων εργαζομένων, οπότε και η εισβολή ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Το ραδιομέγαρο ήταν η φωνή του κάθε εργαζόμενου, του κάθε απολυμένου και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.

Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen, την ΕΤ3, και τους περιφερειακούς σταθμούς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις 7 Νοεμβρίου 2014 στις 6 μ.μ. στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής,

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ.

Στηρίζουμε τον αγώνα των 17 μηνών, και απαιτούμε:

Nα ξανανοίξει τώρα η ΕΡΤ

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ

Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με αντικειμενική ενημέρωση».
 
Το συνδικάτο εργαζομένων στο ΙΓΜΕ
 
"Στις 7 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΡΤ και η κυβέρνηση «έριξε» μαύρο στη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων αλλά και στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που κρατάει 17 μήνες, παρά την κούραση, την έλλειψη χρημάτων και τον «πόλεμο» εναντίον τους που καλά κρατεί.

Αυτή η άθλια φασιστική ενέργεια της Κυβέρνησης ήρθε σε συνέχεια της μαύρης για την Δημοκρατία μέρας της 11 Ιούνη 2013 που με ΠΝΠ η Κυβέρνηση έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και επί πέντε και πλέον μήνες οι ηρωικοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ έδωσαν μαθήματα δημοκρατίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας λειτουργώντας την ΕΡΤ προς όφελος του λαού.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ με το σύνολο του προσωπικού της σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς εμπόδια και παρεμβάσεις.
Ο στόχος συγκυβέρνησης-τρόϊκας, είναι η απαξίωση δημόσιων κοινωφελών φορέων όπως η ΕΡΤ με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και η παράδοση του έργου και των υπηρεσιών τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του ΙΓΜΕ, τους απολυμένους, ανέργους καθώς και το σύνολο του εργαζόμενου Λαού, να στηρίξουν με την μαζική συμμετοχή τους στο πανεργατικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στην έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ".
 
 
Η Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ δίπλα στους αγωνιζόμενους συναδέλφους της ΕΡΤ

"7 Νοέμβρη 2013-7 Νοέμβρη 2014. Ένας χρόνος μαύρο φόντο. Ένας χρόνος μαύρο στις ζωές χιλιάδων εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ δεν ξεχνά τη μέρα που η συγκυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο και στη θέση της ενημέρωσης και της πολιτιστικής προβολής της χώρας μας τοποθέτησε τη μαύρη μνημονιακή προπαγάνδα της με διάφορα μορφώματα.

Η Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και απαίτησε, μαζί με χιλιάδες λαού έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3, να φύγει το μαύρο από τις οθόνες μας και από τους ραδιοδέκτες μας. Η ΕΡΤ είναι συνεχώς εδώ. Μέσα από το ertopen.com, διαδικτυακά και μαζί με τους περιφερειακούς σταθμούς από τα FM-ΜΕΣΑΙΑ σε όλη την Ελλάδα και τα ΒΡΑΧΕΑ σε όλο τον κόσμο, ραδιοτηλεοπτικά την ΕΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε
όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της μνημονιακής κυβέρνησης και των ραδιοτηλεοπτικών μορφωμάτων της (ΔΤ-ΝΕΡΙΤ).
 
Η μάχη των εργαζομένων της ΕΡΤ για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, ελεύθερη και αδέσμευτη ενημέρωση, για εργασία συνεχίζεται. Ενώνουμε τις φωνές
μας με τους εργαζομένους της ΕΡΤ- ΠΟΣΠΕΡΤ συμμετέχοντας στο πανεργατικό συλλαλητήριο σήμερα, Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 12 το μεσημέρι,
στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.Τέρμα στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων!
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ".
 
 
 
ΠΟΣΠΕΡΤ: Όλοι σήμερα στο συλλαλητήριο στην ΕΡΤ

"Στις 7 Νοεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της ΕΡΤ και η κυβέρνηση «έριξε» μαύρο στη ζωή εκατοντάδων εργαζομένων αλλά και στις συνειδήσεις όλων των Ελλήνων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που κρατάει 17 μήνες, παρά την κούραση, την  έλλειψη χρημάτων και τον «πόλεμο» εναντίον τους που καλά κρατεί.

Αυτή η άθλια φασιστική ενέργεια της Κυβέρνησης  ήρθε σε συνέχεια της μαύρης για την Δημοκρατία μέρας της 11 Ιούνη 2013 που με ΠΝΠ η Κυβέρνηση έριξε μαύρο στην ΕΡΤ και επί πέντε και πλέον μήνες οι ηρωικοί εργαζόμενοι της ΕΡΤ έδωσαν μαθήματα δημοκρατίας και δημοσιογραφικής δεοντολογίας λειτουργώντας την ΕΡΤ προς όφελος του λαού.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ  με το σύνολο του προσωπικού της σε μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς εμπόδια και παρεμβάσεις.

Ο στόχος συγκυβέρνησης-τρόϊκας, είναι η απαξίωση δημόσιων κοινωφελών φορέων όπως η ΕΡΤ με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και η παράδοση του έργου και των  υπηρεσιών τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του ΙΓΜΕ, τους απολυμένους, ανέργους καθώς και το σύνολο του εργαζόμενου Λαού, να στηρίξουν με την μαζική συμμετοχή τους στο πανεργατικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στις 6 μ.μ. στην έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής".

                               

OΛΜΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί στο συλλαλητήριο στην ΕΡΤ,  στην Αγία Παρασκευή, την Παρασκευή 7/11/14 στις 6 μ.μ. που διοργανώνεται από την ΠΟΣΠΕΡΤ για τον ένα χρόνο από την είσοδο των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.

Απαιτούμε:

• Να ξανανοίξει η ΕΡΤ!
• Να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στις δουλειές τους!
• Να λειτουργεί η ΕΡΤ από τους ίδιους τους εργαζόμενους για όλη την κοινωνία

 
 
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Για το ίδιο θέμα
Μαύρη επέτειος