Ηλεκτρονική Έκδοση

Εντονη διαμαρτυρία για το σκίσιμο του Κορανιού από αστυνομικό

Ιερή αγανάκτηση μεταναστών στην Αθήνα

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Αγ. Νικόλαο Αχαρνών, στη διάρκεια του οποίου αστυνομικός φέρεται να έσκισε το Κοράνι που είχε μαζί του Μουσουλμάνος μετανάστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αστυνομικοί σταμάτησαν το μετανάστη και κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο ένας πήρε το Κοράνι και το έσκισε. Ο μετανάστης κατέθεσε μήνυση εναντίον του αστυνομικού, ενώ γύρω στις 4 το μεσημέρι σήμερα συμπατριώτες του οργάνωσαν συγκέντρωση και πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Οπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες κατά τη διαδρομή από τον Αγ. Νικόλαο προς την Ομόνοια το πλήθος που μετείχε στην πορεία μεγάλωσε. Λίγο πριν τις 5 επικράτησε ένταση όταν η πορεία συνάντησε διμοιρία των ΜΑΤ στο ύψος της πλατείας Αμερικής στην Πατησίων. Ορισμένοι από τους μετέχοντες στην πορεία επιχείρησε να κινηθεί κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ωστόσο οι αψιμαχίες δεν συνεχίστηκαν.

Μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων που μετέχουν στην πορεία και με τα οποία συνομίλησε πριν από λίγο το enet.gr εκτιμούν πως στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μετέχουν 3.000 άτομα. Η πορεία έφτασε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε απόσταση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Μετανάστες και πρόσφυγες
Για το ίδιο θέμα
Δεύτερη συγκέντρωση μεταναστών σήμερα