Ηλεκτρονική Έκδοση

Απερρίφθη η αίτηση ανάκλησης των ενταλμάτων σύλληψης των δύο κατηγορούμενων για τη Siemens

Παραμένουν υπό κράτηση οι Γ. Σκαρπέλης και Ηλ. Γεωργίου

Καλούνται να απολογηθούν τη Δευτέρα - οι συνήγοροί τους κατέθεσαν μήνυση κατά του ανακριτή

Με ένταλμα του ανακριτή διατάχθηκε η σύλληψη των Γιώργου Σκαρπέλη και Ηλία Γεωργίου, κατηγορούμενων στην υπόθεση Siemens. Με την κατάθεση μήνυσης κατά του Νίκου Ζαγοριανού απάντησαν οι συνήγοροί τους, καθώς και με αίτηση ανάκλησης των ενταλμάτων σύλληψης, η οποία όμως απορρίφθηκε.

Στους δύο κατηγορούμενους είχε δοθεί διορία για να απολογηθούν. Ωστόσο, το γεγονός της εξαφάνισης του επίσης κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση, Χρήστου Καραβέλα ανησύχησε τον ανακριτή, ο οποίος ζήτησε την κράτησή τους, προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπος με ενδεχόμενο φυγής τους.

Νωρίτερα, ο Γ. Σκαρπέλης, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, είχε πάρει προθεσμία για τις 15 Ιουνίου προκειμένου να απολογηθεί. Από την πλευρά του, ο Ηλ. Γεωργίου, επίσης πρώην διευθυντικός στέλεχος της εταιρείας, είχε πάρει προθεσμία για τις 12 του ίδιου μήνα.

Μετά από εντολή του ανακριτή, η αστυνομία συνέλαβε τους δύο κατηγορούμενους στις οικίες τους γύρω στις 21:45 την Παρασκευή.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, μετά τη φυγή του Χρήστου Καραβέλα, ο 4ος ειδικός ανακριτής εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του (διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του enet.gr).

Μήνυση στον ανακριτή

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορούμενων, Δημ. Τσοβόλας και Άγγ. Πάρσαλης, κατέθεσαν το πρωί του Σαββάτου μήνυση κατά του ανακριτή, για παράβαση καθήκοντος και υπεξαγωγή εγγράφων.

Κατέθεσαν επίσης αίτηση ανάκλησης των ενταλμάτων σύλληψης των εντολέων τους, τα οποία χαρακτήρισαν παράνομα, καθώς δεν ακυρώθηκαν οι αρχικές προθεσμίες για την απολογία τους και δεν διέπραξαν το αδίκημα της απείθιας, καθώς παρουσιάστηκαν στον ανακριτή. Παράλληλα, σημείωσαν ότι οι συλλήψεις μετά τη δύση του ηλίου, χωρίς τη σύμπραξη δικαστικού λειτουργού απαγορεύονται.

Η αίτηση απορρίφθηκε, χωρίς καμία αιτιολογία, σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους. Οι κατηγορούμενοι έλαβαν νέα προθεσμία, για την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθούν, αλλά αρνήθηκαν να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο. Οι συνήγοροί τους σημείωσαν ότι καλούνται να απολογηθούν ενώ ακόμη δεν έχει φωτοτυπηθεί ολόκληρη η δικογραφία που τους αφορά και έκαναν λόγο για διαδικασίες που καταπατούν τα δικαιώματα των δύο κατηγορούμενων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση για την κυβέρνηση στην υπόθεση Siemens
Α. Τσίπρας: «Αλισβερίσι των κομμάτων στο θέμα της Siemens»
Νέα επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση για Siemens
Στο... σταθμό του Μονάχου και ο Χρήστος Καραβέλας