Έντυπη Έκδοση

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις πολιτισμού προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες μεταναστευτικές κοινότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, σε μια προσπάθεια προσέγγισης των Ελλήνων πολιτών, στα σημεία που συναντιούνται καθημερινά. Στους κεντρικούς, δημόσιους χώρους της Αθήνας.

* Στις 12-14 Ιουνίου η Ενωση Αφρικανών Γυναικών διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στην πλατεία Αμερικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων δύο μέρες πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ συζητούσαν την απόσυρση της τεχνικής υποστήριξης από την πλευρά του δήμου, φοβούμενοι «απειλές επίθεσης ακροδεξιών, επειδή είναι τεταμένη η κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα». Τελικά, ο δήμος θα δίνει την αναγκαία υποδομή (εξέδρα, μικροφωνική) στο φεστιβάλ που διοργανώνεται από τις ίδιες τις μετανάστριες.

* Η 3η αντιρατσιστική γιορτή του Κυριακάτικου Σχολείου μεταναστών διοργανώνεται το Σάββατο 27 Ιουνίου στον λόφο Κολωνού. Οι εθελοντές δάσκαλοι του σχολείου καλούν να «βρεθούμε μαζί με όσους δεν θεωρούν τους μετανάστες "κίνδυνο" και "απειλή για τη χώρα". Για να συζητήσουμε αν η οικονομική κρίση σημαίνει αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων. Διασκεδάζοντας χωρίς σύνορα και διακρίσεις. Ως μια έμπρακτη απόδειξη συμβίωσης και διεκδίκησης μιας κοινωνίας χωρίς ξενοφοβία και ρατσισμό, με ίσα δικαιώματα για όλους». Υπόσχονται πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από Ελληνες και μετανάστες γνωστούς καλλιτέχνες.

* Με σύνθημα «Οι μετανάστες δεν είναι μόνοι» στις 3-5 Ιουλίου ανοίγει τις πύλες του το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, στο Πάρκο Ειρήνης, στον Ρέντη (Αγ. Αννης, Π. Ράλλη), που διοργανώνει το συντονιστικό μεταναστευτικών, προσφυγικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Στις μουσικές σκηνές θα εμφανιστούν αρκετοί καλλιτέχνες, μεταναστευτικά συγκροτήματα από διάφορες χώρες και μουσικοί της δεύτερης γενιάς μεταναστών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Για το ίδιο θέμα
Θερινή ...σταυροφορία