Έντυπη Έκδοση

ATHENS PRIDE ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Με σημαία την υπερηφάνεια

Τριάντα ένα μέτρα, όσα και τα χρόνια από την πρώτη εμφάνισή της, θα έχει μήκος η νέα φαντασμαγορική σημαία «rainbow», που θα παρουσιαστεί σήμερα, με αφορμή το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, το οποίο διεξάγεται φέτος για 5η συνεχή χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, με την υποστήριξη της «Ε».

Τα «ταγέρια» του Κωνσταντίνου Ρήγου Τα «ταγέρια» του Κωνσταντίνου Ρήγου Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» μέλη της γκέι, λεσβιακής και τρανσέξουαλ κοινότητας, που με σύνθημα «100% ισότητα» διεκδικούν την «ορατότητά» τους και τα δικαιώματά τους.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 18.00 με την καθιερωμένη παρέλαση, ενώ στα πρότυπα των φεστιβάλ υπερηφάνειας που διοργανώνονται στο εξωτερικό, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα είναι φέτος πιο πλούσιο από κάθε άλλη χρονιά, αφού γνωστοί καλλιτέχνες δηλώνουν με τη συμμετοχή τους την αλληλεγγύη τους στο φεστιβάλ.

Μια αντιπροσωπεία της Pride της Σόφιας θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, ενώ με την υποστήριξη της Μπιενάλε της Αθήνας πραγματοποιείται το Pride, αφού ο εικαστικός Αγγελος Πλέσσας θα παρουσιάσει τη δράση και το άρμα «Monument to Internet hookups». Με 12 άτομα επί σκηνής θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ τα «ταγέρια» του Κωνσταντίνου Ρήγου, σε μια παραγωγή ειδικά φτιαγμένη για το φετινό Athens Pride! Με τον δικό του ειδικό τρόπο θα στηρίξει το φεστιβάλ ο Τζίμης Πανούσης. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οικονομικός αρωγός στο Athens Pride γίνεται και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα