Ηλεκτρονική Έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Πετούν τα λεφτά και όχι τα ελικόπτερα

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, με αφορμή για τους χειρισμούς της στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας. Δήλωσε ότι η πιο επικίνδυνη περίοδος για την προστασία του δασικού πλούτου ξεκίνησε, με την κυβέρνηση ν' αποδεικνύεται, για μια ακόμη χρονιά, παντελώς ανέτοιμη.

Ο Χ. Καστανίδης υποστήριξε ότι επειδή η κυβέρνηση δεν εκπλήρωσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις έχασε τη δυνατότητα με ελάχιστο κόστος να επεκτείνει την περυσινή σύμβαση για τη μίσθωση 13 ελικοπτέρων. Συγκεκριμένα σημείωσε ότι πλήρωσε πέρυσι μόνο 6 εκατ. ευρώ, από τα 30 έως 35 που χρωστούσε, με αποτέλεσμα η εταιρεία μίσθωσης να αρνηθεί την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης που είχε η ελληνική κυβέρνηση.

"Αποτέλεσμα:  Όχι η βροχή, ούτε τα καιρικά φαινόμενα, αλλά αποκλειστικά το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν την ευθύνη της μη έγκαιρης μίσθωσης των 13 ελικοπτέρων", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της προχειρότητας -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα, ο Χ. Καστανίδης παρουσίασε το γεγονός συμμετοχής στις επιχειρίσης πυρόσβεσης δύο ελικοπτέρων, τα οποία όμως δεν είχαν προλάβει να πιστοποιηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
Στη μάχη... με νεροπίστολα