Ηλεκτρονική Έκδοση

Δημιουργείται μαρίνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Στην δημιουργία μαρίνας για σκάφη αναψυχής, το ταχύτερο δυνατό, στρέφει το ενδιαφέρον της η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, έχοντας εξασφαλίσει και την πολιτική συνδρομή του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.

 Όπως προέκυψε κατά τη σημερινή  συνάντηση που είχαν στο λιμάνι ο Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης με τη διοίκηση του ΟΛΘ, η μαρίνα σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μέχρι το 2011, στον πρώτο προβλήτα, στο σημείο που θεωρείται «πρόσωπο» του λιμανιού προς την πόλη, και στο οποίο παλαιότερα είχε προταθεί από ιδιώτες η δημιουργία πλωτού πάρκινγκ. Η μαρίνα, όπως αναφέρθηκε, θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 90 μεγάλα σκάφη ή 200 μικρά γιοτ. Από ένα πρώτο πρόχειρο υπολογισμό, το κόστος κατασκευής της υπολογίζεται σε 5-6 εκατ.ευρώ. Για την κατασκευή της, κυρίαρχη σκέψη είναι να ακολουθηθεί η διαδικασία ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου –Ιδιωτικού Τομέα) και η χρηματοδότηση να καλυφθεί από ίδια κεφάλαια, δίχως να αποκλείεται η αξιοποίηση και χρηματοδοτικών προγραμμάτων, κυρίως για δημιουργία συνοδευτικών έργων υποδομών. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννη Τσάρα, οι προμελέτες για τη μαρίνα είναι ήδη έτοιμες και προχωρούν οι τεχνικές μελέτες.
Υπενθυμίζεται ότι στην πρόσφατη επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Πλούταρχος Σακελλάρης, γνωστοποίησε την προθυμία της ΕΤΕπ να συγχρηματοδοτήσει σειρά έργων στην πόλη, μεταξύ των οποίων περιέλαβε τη δημιουργία μαρίνας.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Λιμάνια και Ναυπηγεία