Ηλεκτρονική Έκδοση

Κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν για βασανισμό μεταναστών

Φράουλες και βαρβαρότητα

Πρωτοφανές κρούσμα ρατσισμού στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Δύο κτηνοτρόφοι κατηγορούνται ότι βασάνισαν και λήστεψαν δύο αλλοδαπούς στη συνέχεια τους έδεσαν πίσω από δίκυκλο και τους έσυραν στο κέντρο του χωριού για... παραδειγματισμό, επειδή νόμιζαν ότι έκλεψαν αιγοπρόβατα από το αγρόκτημα τους. Οι κλοπές ωστόσο ουδέποτε είχαν δηλωθεί στην αστυνομία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία. Λίγο μετά τη μία χθές το μεσημέρι οι δύο κτηνοτρόφοι πήγαν στην περιοχή στην οποία υπέθεταν ότι διέμεναν οι δράστες που είχαν εντοπίσει, και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τους βρουν. Αυτό τους εξόργισε και αποφάσισαν να προβούν σε πιο...σκληρά μέτρα. Επιασαν με την βία ένα ομοεθνή των υποτιθέμενων κλεφτών που βρήκαν εκεί τυχαία,  τον έδεσαν με σκοινί και τον ανάγκασαν να τους οδηγήσει στους φερόμενους ως δράστες.

Εκεί ξεκινάει και ο εφιάλτης των δύο αλλοδαπών εργατών από το Μπαγκλαντές ηλικίας 27 και 42 ετών. Οι κτηνοτρόφοι αφού άφησαν ελεύθερο το άτομο που τους οδήγησε σε αυτούς, συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς τους έδεσαν μεταξύ του με σχοινί, αφαίρεσαν από την τσέπη του ενός το κινητό του τηλέφωνο και άρχισαν να τους κτυπούν με γροθιές και με κλωτσιές αλλά και με μία ξύλινη γκλίτσα.

Όμως το μαρτύριο για τους δύο μετανάστες δεν σταμάτησε εκεί. Οι δύο δράστες έδεσαν το σκοινί με το οποίο τους είχαν «αιχμαλωτίσει» από το πίσω μέρος δίκυκλης μοτοσικλέτας στην οποία επιβιβάστηκαν στη συνέχεια και για ένα χιλιόμετρο τους έσερναν μέσα στο χωριό της Νέας Μανωλάδας με τους περιοίκους να αντικρίζουν το αποτρόπαιο θέαμα.

Η εικόνα των μεταναστών να «σέρνονται» πίσω από το δίκυκλο σόκαρε την κοινωνία του μικρού διαμερίσματος και ενημερώθηκε η αστυνομία. Αστυνομικοί ταπό τη Βάρδα μετέβησαν στην περιοχή και έλυσαν από τα  δεσμά τους δύο μετανάστες βάζοντας τέλος στις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν. Στη συνεχεια συνέλαβαν και τα τέσσερα άτομα, τους δύο Έλληνες με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, παράνομης βίας, εξύβρισης και κλοπής και τους δύο μετανάστες με την κατηγορία της ζωοκλοπής.
    

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ