Έντυπη Έκδοση

Ξεσηκωμός κατοίκων για τον Υμηττό

«ΥΠΕΧΩΔΕ και δήμος καίνε τα δάση μας - καταστρέφουν τις ζωές μας - ξεσηκωθείτε», έγραφε το πανό της Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας, που βρέθηκαν το Σάββατο στις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, απέναντι από τη Βουλή, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη φωτιά που ξέσπασε την προηγούμενη Δευτέρα στον Υμηττό στην περιοχή τους.

Ηταν η δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν τα μέλη της επιτροπής· Η πρώτη ήταν την αμέσως επόμενη μέρα της φωτιάς, στην περιοχή της Ανω Γλυφάδας, κάτω από την περιοχή του Υμηττού όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Και στην προχθεσινή συγκέντρωση υποστήριξαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, με στόχο να προχωρήσει το έργο των νέων αυτοκινητόδρομων που σχεδιάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ στον Υμηττό, τονίζοντας ότι εκείνοι δεν θα επιτρέψουν να προχωρήσει το έργο και ότι θα αγωνιστούν να ξαναγίνει δάσος η καμένη περιοχή. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και αύριο Τρίτη στο δημαρχείο Γλυφάδας στις 8.30 μ.μ., όταν θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο.

«ΥΠΕΧΩΔΕ - εργολάβοι - δημοτική αρχή, όλοι οι εμπρηστές δουλεύουνε μαζί», «Εμείς θα αποφασίσουμε για τις ζωές μας, κάτω τα χέρια από τις γειτονιές μας», "Επιτροπές αντίστασης σε κάθε γειτονιά, εμείς θα σταματήσουμε τα σχέδια του Σουφλιά», και «Το δάσος ανήκει σε όλον το λαό, θυσία δεν θα γίνει στου κέρδους το βωμό» ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν, μοιράζοντας και ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς.

* Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, αύριο Τρίτη, στις 7.30 το απόγευμα, στο δημαρχείο Βύρωνα, οι επιτροπές κατοίκων Βύρωνα και Καισαριανής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΥΠΕΧΩΔΕ
Περιβάλλον & οικολογία