Έντυπη Έκδοση

Ξεσηκωμός για τη «λεηλασία» του Υμηττού

Η αντίδραση κατοίκων ενάντια στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για το έργο των νέων αυτοκινητοδρόμων στον Υμηττό συνεχίζεται. Μάλιστα, μετά τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Υμηττού, στη Γλυφάδα, τη Δευτέρα στις 15 του μηνός έχουν κλιμακώσει τον αγώνα τους.

Ετσι χθες τόσο στη Γλυφάδα όσο και στον Βύρωνα και στην Καισαριανή κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να εκδηλώσουν την αγανάκτησή τους για ένα έργο που -όπως υποστήριξαν- θα καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τον πολύπαθο Υμηττό. Απαιτώντας να αποσυρθεί και το σχέδιο τροποποίησης του Προεδρικού Διατάγματος Προστασίας του Υμηττού, το οποίο αποκαλούν χαρακτηριστικά Προεδρικό Διάταγμα «Λεηλασίας», αφού όπως τόνισαν στην ουσία νομιμοποιεί τα αυθαίρετα και ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω οικιστικές επεκτάσεις στο βουνό.

Τα μέλη της επιτροπής κατοίκων Γλυφάδας βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο όπου η υποδοχή του δημάρχου δεν ήταν και τόσο θερμή... «Μας κατηγόρησε ο δήμαρχος ότι εμείς οι κάτοικοι είμαστε οι ηθικοί αυτουργοί για απειλές που ισχυρίζεται ότι δέχεται ο ίδιος για τη ζωή του μετά την πυρκαγιά στον Υμηττό στην περιοχή μας. Οτι δημιουργήσαμε αρνητική εικόνα για εκείνον, επειδή αντιδράσαμε με τη συναίνεσή του για τους νέους αυτοκινητόδρομους και το νέο προεδρικό διάταγμα. Τη στιγμή που κάτοικος προπηλακίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο -ενώπιον του δημάρχου- όταν επιχείρησε να αφήσει συμβολικά ένα καμένο κλαδί από τον Υμηττό», είπε στην «Ε» το μέλος της επιτροπής Νίκος Πηρουνάκης.

Τα μέλη των επιτροπών κατοίκων Βύρωνα και Καισαριανής συναντήθηκαν στις 8 μ.μ. στην πλατεία Καραολή και Δημητρίου στον Βύρωνα, μπροστά από το δημαρχείο, και ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους των 2 δήμων. Η πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς, κατέληξε στην πλατεία Καισαριανής όπου ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική.

«Για την κατασκευή του κόμβου Σακέτα, που θα καλύψει 127 στρέμμ. δασικής εκτάσης στο βουνό στην περιοχή μας, θα κοπούν 3.800 δένδρα και θάμνοι, σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Στην ευρύτερη περιοχή Σακέτα το 2007 ξέσπασε φωτιά. Φέτος είχαμε τη φωτιά στην περιοχή του Υμηττού στη Γλυφάδα που και από εκεί θα περάσουν οι αυτοκινητόδρομοι. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», είπε στην «Ε» ο Γιάννης Φραγκιαδάκης από την επιτροπή Βύρωνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΥΠΕΧΩΔΕ
Περιβάλλον & οικολογία