Έντυπη Έκδοση

Στο πειθαρχικό κρατούμενη για αυτοτραυματισμούς

Τιμωρούν με πειθαρχικές ποινές για αυτοτραυματισμούς απόγνωσης νεαρή κρατούμενη που πάσχει από ψυχιατρικές διαταραχές!

Ο λόγος για τη Χριστίνα Κυριμοπούλου, η οποία πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι των φυλακών στα... 13 της χρόνια και σήμερα, που βαδίζει στα 21, θα μπορούσε να είναι ελεύθερη καθώς έχει ήδη εκτίσει τις διάφορες ποινές που της είχαν επιβληθεί για απλές κλοπές.

Ομως η Χριστίνα, που εξετάστηκε πρόσφατα από γιατρό -έξι χρόνια μετά την πρώτη διάγνωση κι αφού είχε προηγηθεί δημοσίευμα της «Ε»- δεν άντεξε να περιμένει την εισαγγελική πρόταση για την αποφυλάκισή της κι επιχείρησε να κάνει για άλλη μια φορά κακό στον εαυτό της κόβοντας τις φλέβες της.

Κι επειδή αντέδρασε την ώρα που σωφρονιστικοί υπάλληλοι επιχείρησαν να τη βγάλουν από το κελί της (η ίδια καταγγέλλει ότι της συμπεριφέρθηκαν βίαια), κρίθηκε πάλι πειθαρχικά ελεγκτέα.

Οπως μας ενημέρωσε η Χρύσα Πετσιμέρη, διορισμένη από το ΔΣΑ συνήγορος λόγω αδυναμίας της νεαρής κρατούμενης να βρει δικηγόρο, πριν από λίγες ημέρες ο αρμόδιος για τις φυλακές Ελαιώνα εισαγγελέας, έπειτα από καταγγελία σωφρονιστικής υπαλλήλου, έκρινε ότι η κοπέλα διέπραξε πειθαρχικό παράπτωμα και θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή.

«Ο,τι ήταν να της προσφέρει αυτή η φυλακή της το προσέφερε» φέρεται να απεφάνθη άνθρωπος της φυλακής για την 21χρονη. Οπερ έστι μεθερμηνευόμενον, ας αλλάξει... περιβάλλον με την αντικατάσταση του κελιού της με ένα άλλο γκρίζο δωμάτιο φυλακής.

Για την ιστορία, η Χριστίνα πριν από λίγο καιρό μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε το ψυχικό νόσημα το οποίο την οδηγεί σε ανατριχιαστικές αυτοτιμωρίες, ενώ υπάρχει σχετική βεβαίωση και ιδιώτη γιατρού.

Στις 2 Ιουνίου εκδικάστηκε συγχώνευση ποινών για καταδίκες που της είχαν επιβληθεί. Με βάση λοιπόν τη συγχώνευση κι αφού είναι ήδη πίσω από τα κάγκελα πεντέμισι χρόνια, συνολικά, πρέπει, σύμφωνα με τον νόμο, να αποφυλακιστεί είτε με βάση το 1/2 ποινής, εφόσον καταδικάστηκε ως ανήλικη, είτε ακόμη και με περιοριστικούς όρους με τα 2/5 έκτισης ποινής.

Υπέβαλε τη σχετική αίτηση στις 3 Ιουνίου, αλλά επειδή θεώρησε ότι αργούσε η πρόταση του εισαγγελέα, πίστεψε ότι δεν θα βγει ποτέ, και σε ένα παρ' ολίγον απονενοημένο διάβημα έκοψε τις φλέβες της και κατάπιε και μια βελόνα...

Και τώρα ο χειρότερος εφιάλτης της Χριστίνας δηλώνει πάλι το «παρών». Με ένα νέο... πειθαρχικό, που έρχεται να «φράξει» τον δρόμο της ελευθερίας. Για ένα παιδί που θα 'πρεπε να περιθάλπεται και όχι να κρατείται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σωφρονιστικό σύστημα
Για το ίδιο θέμα
«Καμπανάκι» του ΣΥΡΙΖΑ για κρατούμενη των φυλακών Ελαιώνα