Ηλεκτρονική Έκδοση

Έκρυθμη η κατάσταση στο Γραμματικό

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων του Γραμματικού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Οι κάτοικοι του Γραμματικού παρέμειναν καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο που προβλέπεται να δημιουργηθεί ο χώρος ταφής υγειονομικής ταφής απορριμάτων, ενώ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους λέγοντας πως το έργο είναι παράνομο.

Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι που αντιδρούν στην κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ έχουν και πάλι συγκεντρωθεί στη θέση Μαύρο Βουνό, ενώ παρατεταγμένες  απέναντί τους είναι 7 κλούβες των ΜΑΤ.

Επίσης σήμερα αντιπροσωπεία κατοίκων μαζί με τον Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λ.Κουρή, τον Δήμαρχο Κερατέας και μέλος της ΚΕΔΚΕ Σταύρο Ιατρού, θα μεταβούν στο γραφείο του προϊσταμένου Εισαγγελίας Εφετών, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στο Γραμματικό και να ζητήσουν να κηρυχθούν παράνομα τα έργα δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή, καθώς όπως λένε έχει λήξει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ο εργολάβος στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο δεν έχει την απαραίτητη άδεια για να συνεχίσει.

Χθες τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που έγιναν στην περιοχή μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην περιοχή.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρόεδρος της κοινότητας Γραμματικού Νίκος Κούκης, ο οποίος όπως καταγγέλλει ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς και αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στις 14:00 στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον Κούκη, ένα περιπολικό έπεσε επάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και στην συνέχεια οι αστυνομικοί  χτύπησαν αυτόν και τον οδηγό του. Ωστόσο η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ο ένας εκ των ανδρών έπεσε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε επάνω σε αστυνομικό και διευκρίνισε ότι ακόμη τρεις συλλήψεις που σημειώθηκαν έγιναν από πυροσβέστες και αστυνομικούς, για εμπρησμούς στην ευρύτερη περιοχή. Συνολικά τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

Κάτοικοι του Γραμματικού προσπάθησαν να εμποδίσουν τα μηχανήματα των εργολάβων που έφτασαν το πρωί στην περιοχή προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για το ΧΥΤΑ. Ήρθαν στα χέρια με δυνάμεις των ΜΑΤ που συνόδευνα τους εκσκαφείς και ακολούθησε πετροπόλεμος και ρίψη χημικών, ενώ κάποιοι άναψαν και φωτιές.

.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Περιβάλλον & οικολογία
Για το ίδιο θέμα
Ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στο Γραμματικό
Επεισόδια στο Γραμματικό για να μη γίνει ΧΥΤΑ
ΜΑΤωσαν για τον ΧΥΤΑ