Έντυπη Έκδοση

Απεργία και πορεία στη Βουλή από εργαζομένους στον ΟΚΑΝΑ

Παρά τη δημόσια δέσμευση του ίδιου του υπουργού Υγείας, ο οποίος στις 25 Ιουνίου εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών ανακοίνωσε πως στις 29 του ίδιου μήνα θα εξοφλήσει μέρος του τεράστιου συσωρευμένου από χρόνια χρέους του υπουργείου προς τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα πως θα δοθούν περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ από τα 13 εκατομμύρια των χρεωστουμένων, μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει.

Γι' αυτό τον λόγο πανελλήνια προειδοποιητική απεργία και πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή (στις 10 π.μ.) προς τα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα 72 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα πάψουν να αγωνίζονται ώστε να μη διαλυθούν τα Κέντρα, των οποίων το έργο για την ενίσχυση των αντιστάσεων της νεολαίας στις εξαρτήσεις έχει επιβραβευτεί από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά. Καταγγέλλουν ακόμη ότι δεν θα ανεχτούν -εκτός των άλλων που υφίστανται επί έτη- να πέσουν και θύματα απάτης και κοροϊδίας.

Σημειώνουν ότι η αθέτηση των υποσχεμένων για τις 29 Ιουνίου συνιστά πλέον και παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς, καθώς η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε και στον αντιπρόεδρο του Σωματείου από εντεταλμένο του ΟΚΑΝΑ ενώπιον του προέδρου και του αντιπροέδρου της Βουλής κ.κ. Σιούφα και Σούρλα, οι οποίοι στη συνέχεια τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ της χρηματοδότησης της πρόληψης με περιστολή άλλων, επικοινωνιακού τύπου, δαπανών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση