Ηλεκτρονική Έκδοση

Πυροβολισμοί εναντίον ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη

Άγνωστος άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικής κλούβας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα παλιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Η επίθεση έγινε γύρω στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής, κατά την αλλαγή της βάρδιας. Στόχος ήταν στατική μονάδα των ΜΑΤ, η οποία εκτελεί υπηρεσία στην περιοχή.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άγνωστος ντυμένος με βερμούδα και παντόφλες, φορώντας ιατρική μάσκα στο πρόσωπο και μεξικάνικο καπέλο, πυροβόλησε από την οδό Δερβενακίων δύο φορές. Η πρώτη σφαίρα πέτυχε το παρμπρίζ της αστυνομικής κλούβας ενώ ο δεύτερος πυροβολισμός ήταν στον αέρα.  Στη συνέχεια, ο δράστης απομακρύνθηκε πεζός, παρότι αστυνομικοί αποβιβάστηκαν από το όχημα και τον καταδίωξαν. Από την επίθεση δεν υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού.

 Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν κλιμάκια της αστυνομίας για να εξετάσουν τους κάλυκες, η περιοχή κατακλύστηκε από περιπολικά. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων, οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία εις βάρος τους.

Σύμφωνα με τις βαλλιστικές έρευνες που ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, η αστυνομία δήλωσε αναφορικά με το όπλο της επίθεσης, ότι πρόκειται για πιστόλι των εννέα χιλιοστών και ότι δεν έχει γίνει προηγούμενη χρήση του. Η Αντιτρομοκρατική κάνει λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και όχι οργανωμένη επίθεση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα