Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτυρία στο Μέγαρο Μαξίμου των εργαζομένων στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών

Πορεία πραγματοποιούν όλοι οι εργαζόμενοι στην έρευνα, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν έξω από το μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα επιδώσουν ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό.

Η διαδήλωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το ΕΙΕ (Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών), (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48), και γίνεται διότι: «Μετά την ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία της τροπολογίας-προσθήκης που αφορά τις τροποποιήσεις διατάξεων των Π.Δ. 274/2000 και 17/2001 στον άσχετο νόμο για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών (που έρχεται σε συνέχεια του νόμου 3653/2008 για την έρευνα) γίνονται φανεροί οι στόχοι της κυβέρνησης».

Με ανακοίνωσή τους η Ενωση Ελληνων Ερευνητών, οι σύλλογοι ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων του ΕΙΕ, το ΕΚΚΕ, το ΕΛΚΕΘΕ, ο «Δημόκριτος», το συνδικάτο ΙΓΜΕ, επισημαίνουν:

«Ολα αυτά οδηγούν στην πλήρη υπαγωγή της έρευνας στα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας και την πλήρη εμπορευματοποίησή της στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ε.Ε. στη σύνοδο της Λισαβόνας.

»Οι τροπολογίες αυτές με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο δίνουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτούνται οι ιδιωτικές επιχειρήσεις από οποιαδήποτε κρατική χρηματοδοτική πηγή με ακόμη πιο ελαστικά κριτήρια και με μεγαλύτερα ποσά».

Οι ερευνητές όλων των Κέντρων και των Ινστιτούτων καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική για την έρευνα, η οποία μέσα από καταργήσεις-συγχωνεύσεις, μεταφορές ή ακόμα και την υπονόμευση των ερευνητικών φορέων, έχει μοναδικό στόχο τον περιορισμό των δημόσιων φορέων της έρευνας, την καθιέρωση ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ενίσχυση της αδιαφάνειας και της αναξιοκρατίας και τελικά την πλήρη εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της έρευνας.

Οι εργαζόμενοι στην έρευνα «με τον συντονισμένο αγώνα δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να επιβάλει την πολιτική της» και καλούν τα κόμματα, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς να συμπαραταχθούν στον αγώνα τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Τελευταίες ειδήσεις στην κατηγορία Ελλάδα
Απειλές κατάθεσε ότι δέχθηκε μάρτυρας για το κύκλωμα τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη
ΠΑΜΕ:«Έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρεπείς μισθούς»
Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τα δεδουλευμένα ζητά η ΠΕΝΕΝ
Σεισμός 4,7 R στη Λευκάδα
ΚΕΔΕ: Ένα βήμα πριν την επιτήρηση οι Δήμοι