Ηλεκτρονική Έκδοση

Την αποφυλάκιση της Χριστίνας Κυριμοπούλου ζητά ο Π. Κοροβέσης

«Καμπανάκι» του ΣΥΡΙΖΑ για κρατούμενη των φυλακών Ελαιώνα

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης με επείγουσα επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αθ. Ανδρεουλάκο, ζητά την αποφυλάκιση της κρατουμένης στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, Χριστίνας Κυριμοπούλου.

"Μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησης μας στις 23.4.09 αλλά και την επανακατάθεσή της στις 1.7.09, διότι δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που θεσμικά ασκούμε, θα θέλαμε να επιστήσουμε τη προσοχή σας πάνω στο θέμα της Χριστίνας Κυριμοπούλου, κρατούμενης στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, έπειτα από τη τελευταία απελπισμένη απόπειρα αυτοκτονίας της", σημειώνει ο Περικλής Κοροβέσης στην επιστολή του.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως "περισσότεροι από 2.000 πολίτες, τούτη την ώρα, ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της, ενώ άλλοι 116 πανεπιστημιακοί προσθέτουν τη φωνή τους στο κύμα αλληλεγγύης που έχει ορθωθεί για να την προστατέψει".

Τέλος, υπενθυμίζει στον γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης πως ανάλογη ερώτηση για την υπόθεσή της κατέθεσε τις τελευταίες μέρες και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας, στην οποία επισυνάπεται και το σύνολο των υπογραφών και ζητά την άμεση απάντηση του υπουργείου.

Η Χριστίνα Κυριμοπούλου βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές Αυλώνα από τα 13 της χρόνια και έχει ήδη εκτίσει τις διάφορες ποινές που της είχαν επιβληθεί για απλές κλοπές, ενώ έχει επιχειρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να βάλει τέρμα στη ζωή της

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σωφρονιστικό σύστημα
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Την αποφυλάκιση νεαρής κρατούμενης στις φυλακές Ελαιώνα ζητά και το ΠΑΣΟΚ
Από τα 13 της στο κελί «σωφρονίζεται» με ...αυτοτραυματισμούς
Στο πειθαρχικό κρατούμενη για αυτοτραυματισμούς