Ηλεκτρονική Έκδοση

Είχε στην κατοχή του 49.000 «τεμάχια»

Κύκλωμα πλαστών εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

Κύκλωμα παραχαρακτών εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, μετά τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία κατηγορούνται ότι διοχέτευαν στην αγορά μεγάλες ποσότητες εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), καθώς επίσης και κάρτες στάθμευσης του Δήμου.

Στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας, κατέσχεσαν συνολικά 49.000 παραχαραγμένα εισιτήρια, καθώς επίσης και περισσότερες από 55.000 κάρτες στάθμευσης, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εξασφάλιζαν τα εισιτήρια και τις κάρτες από συνεργάτες τους στη Βουλγαρία και στη συνέχεια τα διοχέτευαν σε διάφορα περίπτερα.

Από κάθε πλαστό εισιτήριο κέρδιζαν 40 λεπτά (το αγόραζαν προς 0,8 και το πουλούσαν 48 λεπτά), όσο δηλαδή το αγοράζουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων από τον ΟΑΣΘ.

Από τις πρώτες έρευνες προέκυψε, επίσης, ότι τα 49.000 εισιτήρια που βρέθηκαν στην κατοχή τους διέφεραν ελάχιστα από τα γνήσια, ενώ αποτελούν μέρος μεγαλύτερης παρτίδας (100.000 τεμαχίων), που είχαν παραγγείλει στους Βούλγαρους συνεργάτες τους.

Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνεχίζονται οι έρευνες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ