Ηλεκτρονική Έκδοση

«Μπλόκο» ΠΑΜΕ στη μεταφορά λαθρομεταναστών

Με δυναμική παρέμβαση τους, μέλη του ΠΑΜΕ, της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου και της Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες απέτρεψαν την επιβίβαση 26 λαθρομεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων στο πλοίο «Θεόφιλος».

Συγκεκριμένα στις 19.20 χθες βράδυ, όταν το πλοίο "Θεόφιλος", το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο που συνδέει τη Σάμο με τη Β. Ελλάδα, προσέγγισε στο λιμάνι Βαθέος, τα μέλη των οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στον καταπέλτη και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των λαθρομεταναστών, κατάφεραν τελικά να αποτρέψουν τη μεταφορά 26 λαθρομεταναστών σε άλλο κέντρο Υποδοχής.

Στην αρχή υπήρξε αρκετή ένταση, όμως στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και το πλοίο έπειτα από μιάμιση ώρα καθυστέρηση, συνέχισε το ταξίδι του και οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης Σάμου.

"Θα αποτρέπουμε κάθε τέτοια ενέργεια που θίγει την ανθρώπινη προσωπικότητα και στέλνει αυτούς τους εξουθενωμένους ανθρώπους πίσω στην κόλαση του πολέμου", έλεγαν τα μέλη των οργανώσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις