Ηλεκτρονική Έκδοση

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ αποδίδει η ΓΣΕΕ

Την οργή και την αγανάκτησή της για τα νέα τραγικά θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα εκφράζει και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος. Παράλληλα, για το δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ η ΓΣΕΕ αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση καθώς και στα υπουργεία Απασχόλησης, Ανάπτυξης και Οικονομίας.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, χτες έχασε τη ζωή του ένας νέος εργαζόμενος της ΔΕΗ (ανεκπαίδευτος και με 8μηνη σύμβαση) στο Λαγκαδά Θεσ/νίκης και σήμερα ένας άλλος νέος στη ΛΑΡΚΟ Φθιώτιδας.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλει έλλειψη ουσιαστικών και αποτελεσματικών μέτρων επιθεώρησης και ασφάλειας των μεταλλείων, εγκατάλειψη του ελέγχου και της συντήρησης (η συγκεκριμένη μονάδα καμινίου παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα της τελευταίες μέρες) που είχαν ως αποτέλεσμα το νέο τραγικό περιστατικό μέσα σε ένα μήνα στη ΛΑΡΚΟ.

"Τα συνεχόμενα αυτά εγκληματικά περιστατικά στη ΛΑΡΚΟ αποδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις τεράστιες ευθύνες των υψηλότατα αμειβόμενων κομματικών στελεχών της Διοίκησης της εταιρείας, τα οποία αφού κατάφεραν να την υπερχρεώσουν και να την απαξιώσουν ασχολούνται αποκλειστικά με το πως θα πετύχουν το ξεπούλημα της στους ιδιώτες και όχι με τα προβλήματα των εργαζόμενων και της εταιρείας", επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

"Η ζωή των εργαζομένων με την ανοχή και την ευθύνη της Κυβέρνησης έχει οδηγηθεί στη λογική της “ρώσικης ρουλέτας” των καθημερινών τραγικών περιστατικών. Έλεος πια! Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο τις συμπεριφορές άγνοιας κινδύνου, την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων πρόληψης και προστασίας της ζωής και της ασφάλειάς τους.", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΛΑΡΚΟ
Απασχόληση και ανεργία
Για το ίδιο θέμα
Νεκρός από έκρηξη σε καμίνι της ΛΑΡΚΟ