Ηλεκτρονική Έκδοση

Απαράδεκτες συνθήκες καταγγέλει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Σοκ του ΟΗΕ για το κέντρο μεταναστών Λέσβου

«Ενα δωμάτιο στεγάζει περισσότερες από 150 γυναίκες και 50 βρέφη, πολλά από τα οποία πάσχουν από ασθένειες που οφείλονται στο συνωστισμό και την έλλειψη συνθηκών υγιεινής του κέντρου»... Αυτή την εικόνα μετέφεραν οι επιθεωρητές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ γα τους Πρόσφυγες (UNHCR), μετά την επίσκεψή τους στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Παγανή της Λέσβου.

Οι επιθεωρητές της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, τονίζοντας πως περισσότεροι από 850 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 200 ασυνόδευτα παιδιά, στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν,  κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες στην Παγανή της Λέσβου.

"Το προσωπικό της UNHCR χαρακτήρισε την κατάσταση του κεντρου απαράδεκτη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Αντρέι Μάχετσιτς, σημειώνοντας πως στοιβάζονται 800 άνθρωποι σε ένα κέντρο, χωρητικότητας 250-300 ανθρώπων.

Οι επιθεωρητές επισκέφτηκαν το κέντρο στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με τον Αντρέι Μάχετσιτς,"υπέστησαν σοκ από την κατάσταση που επικρατεί στην εγκατάσταση". Ο ίδιος σημείωσε πως "η κατάσταση στην Παγανή είναι ενδεικτική των ευρύτερων προβλημάτων που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση και το σύστημα ασύλου της Ελλάδας".

Ακόμη, πρόσθεσε ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει αναφέρει ότι το 2008 μπήκαν στη χώρα 2.648 ασυνόδευτα παιδιά, αλλά πιστεύεται ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος και η είσοδός τους πέρασε απαρατήρητη.

Διαβάστε για το ίδιο θέμα:

Ο ξεσηκωμός των αθλίων

Κραυγή ανηλίκων

Ασφυξία λόγω 6μηνης κράτησης

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

22 σχόλια

21 Ο/Η alxpns έγραψε: (πριν 12 έτη)
Ξένοι μην μας αφήνετε μόνους με τους ελληνες.
22 Ο/Η Ανώνυμος έγραψε: (πριν 12 έτη)
Απλά τα πράγματα, αν είσαι ΄μη δεξιός΄!!!

Πίεση στον Καραμανλή, ώστε να λυθούν ή ΄αμβλυθούν΄ τα προβλήματα!
Δεν αρμόζει όμως σε κανένα Έλληνα να βγαίνει και να τους βρίζει ή να κάμνει τραμπουκισμούς εις βάρος τους! Εδώ οι Γερμανοί μας έχουν από την δεκαετία του ΄60 προσοχή και σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε! Επίσης αυτά τα χιλιάδες προσφυγιόπουλα που αναφέρετε, να πιέσετε εσείς οι δημοσιογράφοι, ώστε να γίνουν ελληνόπουλα! Αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια θα ομιλούν καλλίτερα ελληνικά από κάτι ...΄ράπερ΄ των Αθηνών και της Σαλονίκης! Όσα παιδιά βέβαια το επιθυμούν. Και να δίνουν τις δουλειές που δεν κάμνει πλέον κανένας από τους ...έλληνες! Τώρα ποιός είναι έλληνας, είναι μεγάλη ιστορία...!!
Γειά σας, πετρογιάννης
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 22

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Διεθνείς Οργανισμοί