Έντυπη Έκδοση

Γυαλιά-καρφιά μέρα μεσημέρι

Επίθεση σε «στόχους της κυριαρχίας», με σκοπό να «σπάσουν την εκστρατεία παραπληροφόρησης, συκοφάντησης και στοχοποίησης των συντρόφων μας Π. Μασούρα, Ε. Γιόσπα και Χ. Χατζημιχελάκη», πραγματοποίησαν, χθες στη 1 το μεσημέρι, αναρχικοί-αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δράστες -που πέταξαν και φέιγ βολάν στο οποίο ανέφεραν τους λόγους της επίθεσης- με βαριοπούλες, ξύλα και πέτρες προξένησαν ζημιές σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών, στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγάζεται η κεντρική υπηρεσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε δύο βιβλιοπωλεία, σε ένα ταχυφαγείο και σε δύο Ι.Χ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες επιτέθηκαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και στην είσοδο της κεντρικής υπηρεσίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στην οδό Ακαδημίας, προξένησαν ζημιές σε ένα σταθμευμένο τζιπ, σε ένα Ι.Χ. και μια καφετέρια στη Χαριλάου Τρικούπη, σε υποκατάστημα της Eurobank και σε ταχυφαγείο γνωστής αλυσίδας στη Σόλωνος, στο βιβλιοπωλείο «Νάκας» και στο βιβλιοπωλείο του Αδωνη Γεωργιάδη, το οποίο γίνεται στόχος για 14η φορά.

Πριν τραπούν σε φυγή, οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν στα οποία ανέφεραν: «Οι κονδυλοφόροι της εξουσίας, οι μπάτσοι και τ' αφεντικά τους ας γνωρίζουν ότι οι σύντροφοι δεν είναι μόνοι τους. Επίθεση, επίθεση, επίθεση» και «Επιτεθήκαμε σήμερα σε στόχους της κυριαρχίας επιζητώντας να σπάσουμε την εκστρατεία παραπληροφόρησης, συκοφάντησης και στοχοποίησης των συντρόφων μας Π. Μασούρα, Ε. Γιόσπα και Χ. Χατζημιχελάκη». Πρόκειται για τους τρεις νεαρούς που έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», «προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών», «έκρηξη από κοινού από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές» και άλλες κατηγορίες.

Τη στιγμή της επίθεσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, βρισκόταν σε σύσκεψη στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συγκεκριμένα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ