Ηλεκτρονική Έκδοση

Απόπειρα εφαρμογής του «κουκουλονόμου» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την κατάργηση του νόμου της Ν.Δ. για τις κουκούλες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την απόπειρα εφαρμογής του από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής Α΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και το μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μαρματάκης, βρέθηκαν σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά, προκειμένου να παραστούν στην διαδικασία απολογίας των πέντε κατηγορουμένων για κακούργημα με βάση το νόμο περί αμφίεσης (κουκούλες). Μάλιστα, δηλώθηκε η παρουσία των βουλευτών Θοδωρή Δρίτσα και Τάσου Κουράκη ως μαρτύρων υπεράσπισης κατηγορουμένων στην συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας.

Σε δήλωσή του ο Θοδωρής Δρίτσας καταγγέλλει την πρώτη απόπειρα εφαρμογής του αντιδημοκρατικού νόμου της ΝΔ. "Η ΝΔ τον ψήφισε, το ΠΑΣΟΚ τον εφαρμόζει παρά το γεγονός ότι στην βουλή τον είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό, άθλιο, αντιδημοκρατικό.", τόνισε ο κ. Δρίτσας και επισήμανε ότι τα γεγονότα δικαιώνουν απόλυτα τις διαμαρτυρίες, την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφιστεί αυτός ο νόμος.

"Νεαρά παιδιά επειδή φορούσαν μαντήλια ή επειδή έφευγαν από ένα χώρο συγκέντρωσης πάνω σε μηχανάκια φορώντας τα κράνη τους διώκονται αυτή την στιγμή γιατί διαμαρτυρήθηκαν για το θάνατο ενός επίσης νεαρού πακιστανού υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες λίγο μόλις μετά την απελευθέρωσή του από το αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας", σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι αδιανόητο με αυτά τα στοιχεία να στοχοποιείται ένας χώρος νεολαίας και να παραβιάζονται τόσο βάναυσα όχι μόνο τα δικαιώματα αλλά και η κοινή λογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση κατάργηση του νόμου για τις κουκούλες και το άμεσο πάγωμα της εφαρμογής του μέχρι να ψηφιστεί ένα νέος νόμος που θα τον ακυρώνει", κατέληξε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Για το ίδιο θέμα
Στον ανακριτή για κακούργημα οι πρώτοι «κουκουλοφόροι»