Ηλεκτρονική Έκδοση

Σαρωτικές αλλαγές στις κρίσεις για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, «υπόσχεται» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Νέοι αρχηγοί και υπαρχηγοί σε Αστυνομία και Πυροσβεστική

Μιχ. Χρυσοχοϊδης:«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μην είναι καθαρός»

Τελευταία ενημέρωση:

Ο αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου είναι ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ορίστηκε ο αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης.

Οι νέοι αρχηγοί ορίστηκαν με ομόφωνη απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Μετά την ολοκλήρωση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων της ΕΛΑΣ, υπό το νέο αρχηγό, υπαρχηγός του Σώματος τοποθετείται ο Γιάννης Ραχωβίτσας, επιτελάρχης ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος ο Κωνσταντίνος Κασαπάκης και Νοτίου Ελλάδος ο Παναγιώτης Χριστοφιλάκης. Ο υποστράτηγος Βασίλης Γκαλογιάννης με προεδρικό διάταγμα παραμένει στην Προεδρία της Δημοκρατίας αλλά αποστρατεύεται από το Σώμα.

Παράλληλα, προάγονται στο βαθμό του υποστρατήγου οι εξής ταξίαρχοι γενικών καθηκόντων:

  • 1. Νικολαΐδης Παύλος
  • 2. Γεωργόπουλος Φώτης
  • 3. Στίγκας Νικόλαος
  • 4. Παπαδόπουλος Δημήτρης
  • 5. Χρονόπουλος Σωτήρης
  • 6. Σκάλτσας Κωνσταντίνος
Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κρίθηκαν τρεις ταξίαρχοι γενικών καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες οι Παντελής Γιαννακόπουλος, Μαρίνος Γαρνέλης και Δημήτρης Χωριανόπουλος.

Αυστηρό μήνυμα Χρυσοχοϊδη στην ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τις έκτακτες κρίσεις ανέφερε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο μηχανισμό λειτουργίας της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ πρόσθεσε ότι οι τακτικές κρίσεις θα γίνουν τον Μάρτιο του 2010. Πληροφορίες φέρουν τον υπουργό να προσανατολίζεται σε σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς κρίσεων στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς εκτιμά ότι με το υπάρχον σύστημα δεν αξιοποιούνται αξιωματικοί που εργάζονται σκληρά στο Σώμα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι ο πρώτος που κρίνεται είναι ο ίδιος και στη συνέχεια ο εκάστοτε Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, τονίζοντας χαρακτηριστικά:"όπως εγώ θέλω να είμαι καθαρός, έτσι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μην είναι".

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στην ΕΛ.ΑΣ θα γίνει αύριο στις 12 και αναμένεται να παραστεί και ο πρώην Αρχηγός Βασίλης Τσιατούρας.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πυρκαγιές
Κυβέρνηση