Ηλεκτρονική Έκδοση

Οnline βίντεο από την αίθουσα σύνταξης των New York Times

Οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να γίνουν πιο διαφανείς όσον αφορά τη δημοσιογραφική δουλειά τους και παράλληλα να τραβήξουν το ενδιαφέρον των ηλεκτρονικών αναγνωστών τους. Κάθε μέρα πια, οι αναγνώστες θα μπορούν να παρακολουθούν ένα online βίντεο, που θα δείχνει τι συζητάνε οι συντάκτες της εφημερίδας και πώς παίρνουν τις αποφάσεις τους σχετικά με την κάλυψη των θεμάτων της επικαιρότητας.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα NYTimes.com. Θα προβάλλεται καθημερινά και θα έχει διάρκεια περίπου εξήμισι λεπτών.

Το πρόγραμμα, με την ονομασία TimesCast, θα εμφανίζεται κάθε μέρα στις 13:00 ώρα Ν.Υόρκης (17:00 ώρα Γκρίνουιτς ή 19:00 ώρα Ελλάδος). Οι αναγνώστες θα «τρυπώνουν» στην αίθουσα σύνταξης των Τάιμς και θα βλέπουν στιγμιότυπα από τη σύσκεψη για την πρώτη σελίδα, καθώς και τις συζητήσεις ανάμεσα στους αρχισυντάκτες, τους εσωτερικούς συντάκτες και τους ρεπόρτερ σχετικά με τα θέματα που καλύπτουν εκείνη την μέρα.
    
«Το TimeCast θα δείχνει στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες μας πώς αποφασίζουμε τι να καλύψουμε και πώς το καλύπτουμε», δήλωσε η Αν Ντέρι, επικεφαλής του τομέα βίντεο και τηλεόρασης των Τάιμς. «Θα δίνουμε στους αναγνώστες μεγαλύτερη από ποτέ πρόσβαση στη διαδικασία, θα βλέπουν τους ρεπόρτερ και τους συντάκτες να συζητούν τα θέματα που επεξεργάζονται, καθώς δίνουν αναφορά σχετικά με αυτά, πριν καν αυτά εμφανιστούν στην εφημερίδα ή οnline», πρόσθεσε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία