Ηλεκτρονική Έκδοση

Microsoft: Σύντομα κοντά σας ο ανταγωνιστής του iPad

Έρχονται και νέα έξυπνα κινητά

H Microsoft σκοπεύει να παίξει δυνατά το παιγνίδι του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρονικών συσκευών προς κάθε κατεύθυνση, δηλαδή τόσο εναντίον της Apple (iPad) όσο και εναντίον της Google (Android).

Ο διευθύνων σύμβουλος Στιβ Μπάλμερ δήλωσε ότι η εταιρία, σε συνεργασία με την Intel (για τους επεξεργαστές) και με κατασκευαστές υπολογιστών (για το hardware), ετοιμάζει με ταχύ ρυθμό τους νέους υπολογιστές-ταμπλέτες (tablets) με Windows. Tους χαρακτήρισε «Νο 1 προτεραιότητα» για την εταιρία του, αλλά δεν αποκάλυψε πότε ακριβώς θα είναι έτοιμος ο πρώτος ανταγωνιστής του iPad.
    
Παράλληλα, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, ο Μπάλμερ παρουσίασε, σε κλειστό κύκλο αναλυτών στο αρχηγείο της Microsoft, μια νέα γενιά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων που τρέχουν το νέο λειτουργικό “Windows Phone 7” (δεν επέτρεψε όμως την λήψη φωτογραφιών των συσκευών που βρίσκονται ακόμα στο στάδιο του πρωτότυπου).

Οι συσκευές δημιουργούνται σε συνεργασία με τις κορεατικές Samsung και LG και αναμένεται να βγουν στην αγορά φέτος το φθινόπωρο. Θα έχουν μεγάλες οθόνες αφής, θα ενσωματώνουν τον music player Zune, θα διαθέτουν πρόγραμμα e-mail και θα συνδέονται με τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook.
    
«Θα βγούμε στην αγορά όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Θα αρχίσουμε να πουλάμε σαν τρελοί», δήλωσε ο Μπάλμερ για τα επερχόμενα tablets που θα «τρέχουν» Windows 7, αλλά αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, ενώ «καταδέχτηκε» να χαρακτηρίσει «ενδιαφέρουσα δουλειά» το iPad της ανταγωνίστριας Apple.

H Microsoft συνεργάζεται με μια μεγάλη γκάμα κατασκευαστών για τον ανταγωνιστή του iPad (HP, Lenovo, Asus, Acer, Dell, Samsung, Toshiba, Sony κ.α.).
    
Σημειωτέον ότι ενώ η αγορά ονομάζει τους υπολογιστές tablets, η Microsoft επιμένει να τους αποκαλεί slates. Ο Μπάλμερ δήλωσε ότι μια νέα γενιά τσιπ της Intel που θα κυκλοφορήσουν στην αρχή του 2011, θα επιτρέψουν την «έκρηξη» στην αγορά αυτών των νέων φορητών υπολογιστών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία