Ηλεκτρονική Έκδοση

Πολλά κινητά τηλέφωνα, ένας φορτιστής

Μέσα στους επόμενους μήνες εκτιμά η Κομισιόν ότι θα ξεκινήσει στις χώρες της Ε.Ε. η διάθεση του ενιαίου φορτιστή για τα κινητά τηλέφωνα 14 κατασκευαστών.

Οι υπηρεσίες τυποποίησης της Ε.Ε., CEN-CENELEC και ETSI, εξέδωσαν τους κανόνες για την κατασκευή και λειτουργία του ενιαίου φορτιστή, ο οποίος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την πλειονότητα των "έξυπνων" κινητών τηλεφώνων που είναι σήμερα διαθέσιμα στην αγορά.

"Ο κοινός φορτιστής θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των καταναλωτών, θα μειώσει τον όγκο των αποβλήτων και θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις" σχολίασε Αντ. Ταγιάνι,  επίτροπος για την Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα.

Η διαδικασία για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορτιστή ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009, όταν 14 κατασκευαστές τηλεφώνων αποφάσισαν να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι. Οπως συμφωνήθηκε, ο ενιαίος φορτιστής θα χρησιμοποιεί τη θύρα Micro-USB για τη σύνδεσή του με οποιοδήποτε "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο των εταιρειών Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion, Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (Alcatel), Texas Instruments και Atmel.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η βασιλης Πανδης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Επιτελους μια σωστη κινηση απο τις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας.Να δουμε ποτε θα γινει το ιδιο για τα αυτοκινητα που καθε φορα που παιρνεις τηλεφωνο ξηλωνεις και το καρκιτ.!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα