Ηλεκτρονική Έκδοση

Διεθνής αναγνώριση για τον ερευνητή Νικ. Πελεκάνο

Με το διεθνές βραβείο της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας βραβεύτηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), Νίκος Πελεκάνος.


   Το βραβείο μοιράστηκε με δύο Ευρωπαίους συναδέλφους του, τη Βρετανίδα ερευνήτρια Τάμζιν Λάμφορντ και τον Γάλλο ερευνητή του Ινστιτούτου Νίλ της Γκρενόμπλ Βενσάν Ρενάρ.
   Η εξαιρετικά αυτή τιμητική διάκριση για τον κ. Πελεκάνο αλλά και τη χώρα μας , που δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες των Ελλήνων  επιστημόνων σε διεθνές επίπεδο, επιτεύχθηκε στον διεθνή διαγωνισμό "solar-inovation 2010" για την ανάπτυξη καινοτομιών στο πεδίο των φωτοβολταϊκών.
   Ο κ. Πελεκάνος βραβεύτηκε για την πρότασή του "Ανάπτυξη νέας γενιάς φωτοβολταικών με χρήση χαμηλό-διάστατων ΙΙΙ-V ημιαγωγικών νανοδομών", μεταξύ δεκάδων προτάσεων που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή, και περολαμβάνει τη χρηματοδότηση και παροχή υλικοτεχνικής υποδομής για την πραγματοποίηση της ερευνητικής πρόταση μέσα σε μία τριετία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Ερευνα και Ανάπτυξη