Έντυπη Έκδοση

Ο αντίλογος στη χρήση της νέας τεχνολογίας

Στα μεγάλα σκοπευτικά fora συζητείται διεξοδικά το θέμα του λέιζερ. Οι σκοπευτές -και γενικά οι φίλοι των όπλων- είναι εναντίον της αλλαγής και χρήσης των πιστολιών-όπλων λέιζερ και στη σκοποβολή. Ή, τουλάχιστον, ισχυρίζονται ότι καλό θα ήταν να περιοριστεί η χρήση τους μονάχα στο μοντέρνο πένταθλο.

Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι θα λυθούν πολλά προβλήματα ασφαλείας με τη χρήση του λέιζερ. Βασίζουν τα επιχειρήματά τους στο ότι τα όπλα αυτά είναι απολύτως ακίνδυνα. Μια σειρά από εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη την κατασκευή τέτοιων όπλων, ώστε να είναι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης όταν επιτραπεί η γενικευμένη χρήση τους. Πιστεύουν ότι τα όπλα λέιζερ και οι κάθε λογής «εξομοιωτές» βολών είναι το μέλλον των αγωνισμάτων σκοποβολής. Είναι όμως τα γεγονότα όπως τα παρουσιάζουν οι υποστηρικτές της χρήσης των όπλων λέιζερ;

Είναι αλήθεια ότι ο Κλάους Κράμερ πυροβόλησε εξ επαφής το χέρι του, ωστόσο αν η ακτίνα πήγαινε στο μάτι του τότε σίγουρα θα είχε πρόβλημα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Η πλήρης και ολοκληρωτική χρήση όπλων λέιζερ περιέχει πολλούς κινδύνους στην αξιοπιστία των αποτελεσμάτων. Η χρήση των βολίδων ή σφαιρών σίγουρα αποτελεί εγγύηση του τελικού αποτελέσματος. Κάθε αθλητής είναι σε θέση να δει μετά το τέλος του αγώνα αναλυτικά (βολή - βολή) όλα τα αποτελέσματα όλων των αθλητών. Οταν οι τρύπες στα χαρτιά «καταργηθούν» και η κάθε βολή περνάει απευθείας σε υπολογιστή, τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποια θα είναι η πραγματική επίδοση του κάθε σκοπευτή. Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι «χάκερ» θα έχουν τη δυνατότητα να πλαστογραφήσουν τα αποτελέσματα. Γεγονός που μετατοπίζει τη συζήτηση από την ίδια την τεχνολογία, στη χρήση της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Στίβος