Ηλεκτρονική Έκδοση

Η ομάδα Kinemat στους τελικούς του Imagine Cup

Η ομάδα Kinemat, από το πανεπιστήμιο Πειραιά, αναδείχθηκε νικήτρια στους ελληνικούς τελικούς του φετινού φοιτητικού διαγωνισμού Imagine Cup της Microsoft Ελλάς και πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς, που θα πραγματοποιηθούν στη Ρωσία. Η ομώνυμη πρότασή της αφορά διαδραστικά αφηγηματικά εκπαιδευτικά βιβλιο-παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, το Kinemat συνδυάζει εικονογραφημένα εκπαιδευτικά βιβλία (που στοχεύουν στο να βοηθήσουν τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως έξι ετών να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες), ηλεκτρονικά παιχνίδια και δραστηριότητες των παιδιών με αντικείμενα όπως κύβους, τουβλάκια «λέγκο» κλπ. Τα παιδιά διαβάζουν ένα διαδραστικό βιβλίο και καλούνται να ξετυλίξουν το νήμα της ιστορίας παίζοντας ατομικές και συνεργατικές δραστηριότητες, είτε με τα χέρια και το σώμα, είτε αξιοποιώντας αντικείμενα. Στόχος είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο αλλά και να εμπλουτιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τεχνολογιών φυσικής αλληλεπίδρασης και επαυξημένης πραγματικότητας.

Η ομάδα Kinemat αποτελείται από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά Γεωργία Καλύβα, Γιώργο Μανωλτζά, Μιχάλη Νικολαΐδη και Κώστα Ντόκο, ενώ «μέντορας» της ομάδας είναι ο αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Συμεών Ρετάλης. Αναδείχθηκε τη Δευτέρα νικήτρια τελική φάση του ελληνικού διαγωνισμού, ανάμεσα σε δέκα ομάδες, και θα συμμετάσχει  παγκόσμιους τελικούς που θα διεξαχθούν στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου 2013, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Το χρηματικό ποσό που θα διεκδικήσουν οι νικητές στη Ρωσία, φτάνει τις 300.000 δολάρια.

Στο πλαίσιο του ελληνικού διαγωνισμού, βραβεύτηκε επίσης η ομάδα 4sense με το project easyLexia, η ομάδα Quarinos με το project S.A.V.E., η ομάδα Majestic με το project Museo, η ομάδα Vageli με το project SCAINET και η ομάδα Pythais με το project TubeR.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το 2004 και έχουν συμμετάσχει συνολικά περίπου 6.000 άτομα. Το 2012 η ελληνική ομάδα Symbiosis με την ομώνυμη πρόταση βρέθηκε στην έκτη θέση των παγκόσμιων τελικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο