Ηλεκτρονική Έκδοση

Παιδική κατασκήνωση για...άθεους

Ο διάσημος βρετανός βιολόγος Ρίτσαρντ Ντόκινς, ο πιο προβεβλημένος διεθνώς υπέρμαχος του δαρβινισμού αλλά και της αθεϊας, συγγραφέας του μπεστ-σέλερ «Η αυταπάτη του Θεού», έκανε πάλι το…θαύμα του. Οργανώνει τον Ιούλιο στη Βρετανία την πρώτη επιστημονική-αθεϊστική θερινή κατασκήνωση για παιδιά ηλικίας οκτώ έως 17 ετών.

Ο Ντόκινς, που χρηματοδοτεί την κατασκήνωση, δήλωσε ότι το πρωτότυπο εγχείρημα αποσκοπεί στο «να ενθαρρύνει τα παιδιά να σκέφτονται μόνα τους, σκεπτικιστικά και ορθολογικά», σύμφωνα με τους «Τάιμς» του Λονδίνου.

Και οι 24 θέσεις της πενθήμερης κατασκήνωσης, στο Σόμερσετ, έχουν ήδη κλειστεί.

Η κατασκήνωση –με το χαρακτηριστικό μότο «Πέρα από την πίστη»- θέλει να ανταγωνιστεί ανάλογες κατασκηνώσεις από τους προσκόπους ή θρησκευτικές οργανώσεις, που βασίζονται στην πίστη.

Οι νεαροί «αθεϊστές» θα κάνουν μαθήματα στην ηθική, την φιλοσοφία και την εξελικτική βιολογία, μαζί με πιο κλασικές δραστηριότητες, όπως εκδρομές, κανό, κολύμπι και κατασκηνωτικά παιγνίδια. Προβλέπεται και η απονομή ενός βραβείου ύψους 10 λιρών σε όποιο παιδί μπορέσει να αποδείξει ότι ποτέ δεν υπήρξε ο μυθικός μονόκερως.

Τα παιδιά θα αφιερώνουν επίσης χρόνο στο να συζητούν και να απομυθοποιούν άλλα φαινόμενα, όπως η τηλεπάθεια και τα αγρογλυφικά (τα μυστηριώδη σχέδια στους αγρούς). Προτιμώμενο τραγούδι της κατασκήνωσης θα είναι το “Imagine” του Τζον Λένον («φαντάσου πως δεν υπάρχει παράδεισος…ούτε θρησκεία»).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Βιολογία