Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρωταθλητές στο παράνομο κατέβασμα τραγουδιών οι Κινέζοι

Ποσοστό 78% των Κινέζων χρηστών του Ίντερνετ παραδέχτηκαν ότι “κατεβάζουν” παράνομα τραγούδια από το διαδίκτυο σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos.

Η επίδοση αυτή τους καθιστά πρωταθλητές στον κόσμο, στο παράνομο κατέβασμα με τους Ρώσους να καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 68% και τους Ινδούς την τρίτη με 48%.

Τις υπόλοιπες θέσεις κατέλαβαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ισπανία (44%), η Βραζιλία (42%) και η Ιταλία (34%). Αντίθετα, λιγότερο διαδεδομένο είναι το παράνομο κατέβασμα τραγουδιών στις ΗΠΑ (18%), στην Ιαπωνία και τη Γαλλία με 15% και η Βρετανία με 12%. Οι πιο νομοταγείς είναι οι Γερμανοί με ποσοστό 11%.

Όπως αναφέρει το Ιpsos, το οποίο έκανε δημοσκόπηση σε δείγμα 6.500 χρηστών σε 12 χώρες και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι όσοι κατεβάζουν παράνομα τραγούδια, αγοράζουν πολύ περισσότερους δίσκους από ότι οι νομοταγείς. Συγκεκριμένα υποστηρίζει πως “ Φαίνεται πως η δυνατότητα παράνομου κατεβάσματος είναι για ορισμένους η αφετηρία για την απόκτηση καλού γούστου στη μουσική”

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία