Ηλεκτρονική Έκδοση

Οι «αγαπημένοι» των δασκάλων

Οι αριστερόχειρες ευχαριστιούνται περισσότερο το σχολείο

Τα αριστερόχειρα παιδιά είναι πιο πιθανό, σε σχέση με τα δεξιόχειρα, να περνάνε καλά στο σχολείο και να τα πηγαίνουν μια χαρά με τους δασκάλους τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Ένα μεγαλύτερο ποσοστό αριστερόχειρων παιδιών (το 47%) έναντι των δεξιόχειρων (38%) δηλώνει ότι περιμένει το πρωί με ευχαρίστηση να πάει στο σχολείο και ανυπομονεί να μάθει περισσότερες γνώσεις. Καθόλου παράξενο που, όπως διαπιστώθηκε, οι αριστερόχειρες τείνουν να είναι οι αγαπημένοι μαθητές των δασκάλων, σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ».

Η μελέτη σε 2.000 παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών αποκάλυψε ότι περισσότεροι αριστερόχειρες (67%), σε σχέση με δεξιόχειρες (54%), περιγράφουν τη σχέση με τους δασκάλους τους ως «πολύ καλή». Από την άλλη όμως, προέκυψε ότι οι δεξιόχειρες κάνουν καλύτερα γράμματα: το 20% των αριστερόχειρων εμφανίζουν άσχημο γραπτό έναντι 16% των δεξιόχειρων.

Εξάλλου περισσότεροι δεξιόχειρες (57%) έναντι αριστερόχειρων (50%) δηλώνουν ότι τους αρέσει να γράφουν. Οι δεξιόχειρες επίσης είναι καλύτεροι στο να ετοιμάζουν τα μαθήματα στο σπίτι τους, καθώς περισσότεροι αριστερόχειρες (14%) έναντι δεξιόχειρων (μόλις 5%) αφήνουν να κάνουν την τελευταία στιγμή τα μαθήματά τους για την επόμενη μέρα.

Η έρευνα φαίνεται πάντως να αναιρεί την επικρατούσα αντίληψη ότι τα αριστερόχειρα παιδιά ταλαιπωρούνται περισσότερο στο σχολείο σε σχέση με τα δεξιόχειρα.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι έξι στα δέκα αριστερόχειρα παιδιά διαπρέπουν στα δημιουργικά/καλλιτεχνικά μαθήματα (μουσική, ζωγραφική κ.α.). Το ποσοστό των αριστερόχειρων στον πληθυσμό εκτιμάται ότι κινείται γύρω στο 10%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Ψυχολογία και Ψυχιατρική