Ηλεκτρονική Έκδοση

Google και... ξερό ψωμί για τους Ελληνες χρήστες

Μόλις 2 στις 100 αναζητήσεις των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου πραγματοποιείται από κάποια μηχανή αναζήτησης εκτός της Google.

Τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία από ανεξάρτητους φορείς όπως το Statcounter.com δείχνουν πως οι λειτουργίες αναζήτησης της Google έχουν γίνει... δεύτερη φύση για τους χρήστες του Internet στη χώρα μας. Τα ποσοστά των άλλων μηχανών αναζήτησης, όπως το Yahoo Search ή το Microsoft Bing δεν ξεπερνούν, στην καλύτερη περίπτωση, το 2,5%, ενώ στον τομέα των Web browsers η κυριαρχία του Internet Explorer αμφισβητείται αν και το Σεπτέμβριο το ποσοστό χρήσης του εμφάνισε μικρή αύξηση.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα το ποσοστό χρήσης του Internet Explorer στην Ελλάδα άγγιξε το 49%, έναντι 43% του Mozilla Firefox. Σε σχέση με τον Αύγουστο ο browser της Microsoft ενίσχυσε τη θέση του κατά περίπου 2 μονάδες, όση ήταν η πτώση του βασικού του ανταγωνιστή. Οσον αφορά, τέλος, τις συσκευές πρόσβασης οι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα δεν φαίνεται να πολυχρησιμοποιούν το κινητό τους, αφού μόλις το 0,55% της online κίνησης γίνεται μέσω αυτών, σύμφωνα με το Statcounter. Είναι μάλλον σαφές πως η χρήση του mobile Internet στη χώρα μας είναι περιορισμένη για διάφορους λόγους όπως η έλλειψη περιεχομένου ειδικά σχεδιασμένου για κινητά τηλέφωνα, προβλήματα και κενά στα δίκτυα των εταιρειών και προγράμματα χρήσης που αποθαρρύνουν τη χρήση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Πληροφορική και διαδίκτυο